Ülkede 16 yıldır güçlü halk destekli AKP iktidarı var. Gelinen nokta ekonomideki çöküşle bıkkın bezgin mutsuz yığınlar. 

Hukuk cinayetlerinin dolaylı, yardımcı faili bir Saray yargısı. En tepeden itiraf edilen yaygın ve yoğun bir adaletsizlik hali. 

Eğitimden sağlığa, tarımdan ticarete, turizmden sanayiye, sadece zamlarla dar gelirliden alınan namert vergisine muhtaç hale gelen maliyeye devlet fonksiyonları ve kurumlarının zâfiyetiyle dün itibariyle iflasını ilan etti.

Bugün görüşülecek erken seçim konusunda mutabakat sağlanırsa eğer; Cumhur dedikleri cukka ittifakı şu sorulara cevap verecekler.

Öncelik le AKP nin 16 yıldır tek başına yönettiği bu ülkede İYİ olan ne var?

Her şeyin düne göre kötü olduğu bu tablonun müsebbibi kim?

Seçime daha bir buçuk yıl varken sizi erkene almaya zorlayan ne?

C.Başkanı, TBMM başkanı ve çoğunluğu, Bakanlar Kurulu tümden AKP’li. Yani yasama, yürütme ve yargı erkleri açısından tüm güç elinizde. Yetkileriniz gelmiş geçmiş tüm hükumetlerden daha fazla. Hukuki ve fiili hiçbir eksiğiniz yok fazlanız var. 

Öyleyse kötü yönetimiz sonucu gelinen bu uçurumun kenarı noktasında yetki bağlamında neyiniz eksik veya yok ki halkımızdan onu talep edeceksiniz?

Ülkede hiçbir gerek şartı olmadığı halde bir buçuk yıldır OHAL var. 

Gece yarısı KHK leri ile istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz.  İYİ de seçime giderek daha fazla ne istiyorsunuz?  Çünkü fazlası yok, kalmadı. Ülkenin mali iktisadi kaynaklarını sömürüp tükettiğiniz gibi isteyebileceğiniz bir şey de kalmadı artık.

Sandığa giderken  halkımıza ne diyeceksiniz?

Erken seçimi dillendirmek konuşmak ve yapmak aslında sizin ilan-ı iflasınız!

İYİ Parti korkusuyla seçimlerin erkene alınmasından biz müşteki değil bilakis çok memnunuz. 

Yukarıdaki sorulara verilecek tek bir makul mantıklı cevabınız yok. Durum daha da vahimleşmeden parsayı toplayıp saltanatınızı uzatma iştahınız size çok pahalıya patlayacak.

İYİ Partinin seçime giremeyeceği yolunda yapacağınız yaygaralar da işe yarayamayacak. 

Çünkü her hal ve şartta girecek. Hem de kendinize yaptığınız yasalarla sizi girip sizi sandığa gömecek. Anadolu’da çok bilinen, denenerek test edilen o söz hükmünü gene icra edecek ve mütegallibeler kazdıkları kuyuya düşecek.

İYİ Parti halkın vicdanına dokunan gönlüne giren söylem dertlerine deva  beyannamesiyle çıkıp kendini anlattıkça korkularınız paniğe dönüşecek. Aynen Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçmekle yaşadığınız ve kapalı mahfillerde itiraf ettiğiniz pişmanlığı bir daha yaşayacaksınız ama bu son pişmanlık da fayda vermeyecek.

İYİ Parti sözcü ve sevenleri siyasi rakiplerinin dengesiz saldırılarına gereksiz savunmalar yerine milletimize kendini anlattıkça her gün büyüyecek ve kötü yönetimi sandığa gömüp iktidar, 

Türkiye’de İYİ olacak…

*Cukka ittifakı; Milletvekili seçimleri için yapılan ve Cumhur ittifakı denilen şey; AKP (R.T.Erdoğan) için Saray saltanatını sürdürmek, MHP için de tek başına girdiğinde baraj bir yana Hazine yardımı için gerekli %7 oyu dahi alamayacağı için hazine yardımı almak için yapılmış olduğunda cukka ittifakıdır.