Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde Sivas'ta ve İstanbul'un ilçelerinden aday çıkaracaklarını açıkladı.

Haber Global'de Buket Aydın’ın sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas'ta ve İstanbul'un ilçelerinden aday çıkaracağını açıkladı.

Destici, partisinin pazar günü Sivas ve bölge illerinde aday tanıtım toplantıları gerçekleştireceğini, 27 Ocak'ta ise İstanbul'un ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını duyurdu.

Destici, açıklamasının devamında, Cumhur İttifakı'nı önemsediklerini belirterek, "Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain FETÖ darbe gecesi sokakta kurulmuş bir ittifaktır. Ben de o gece sokakta olan siyasi liderlerdendim. Bu daha sonra bir ittifaka dönüştü. 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinde” diye konuştu.

TABANIMIZ KABUL ETMEDİ!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetimden düştü İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetimden düştü

Destici, açıklamasının devamında, “Biz Sivas'ı istedik ama bir pazarlık olarak değil. BBP'nin tabanının motivasyonun arttırılması lazım. O yüzden Sivas'ın verilmesi ile taban motive olur. AKP Sivas adayını açıklayınca bunun kabul edilmediğini gördük, biz de kendi adayımızı açıkladık” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi