18 yıllık Ak Parti iktidarı, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı tarafından baştan beri destekleniyordu ve ne zaman zorda kalsa can simidi gibi yetişiyordu. Küçük ortak ve lideri Ak Parti iktidarına belki de kavgada bile söylenmeyecek sözler karşılıklı olarak sarf ettikten sonra, sanki hiçbir şey olmamış gibi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra adeta tek parti gibi hareket ediyorlar.

Aslında Devlet Bahçeli’nin yapacağı tek bir çıkış yolu var işgal ettikleri Balgat’taki binayı boşaltarak Ak Parti Genel Merkezine taşınmaları ve Ak Partiye iltihak etmeleri en uygun yol olacaktır. Böyle Ak Parti’ye yandan payanda olmaları çok yapay duruyor ve gün geçtikçe de erimeye devam ediyor. Devlet Bahçeli’nin kayıtsız şartsız Ak Partiye verdiği desteği Ülkücüler elbette farkına varacaklardır. Belkide birçoğu farkında ama çeşitli saiklerle hala MHP’ye destek olmaktadırlar.

Cumhur ittifakı zorda. Tarzan zorda! Çıkış yolu aranıyor. Öyle ki 18 yıldır her seçim öncesi seçim sistemi ile oynadılar ve bir şekilde ayakta kalmayı başardılar. Ancak bu defa biraz daha zor olacağa benziyor. Ak Parti Genel Merkezi’nde Hayati Yazıcı’nın başkanlığında bir heyet oluşturdular. Erken veya zamanında yapılacak seçimlerde nasıl bir hinlik yaparız da ayakta kalırız diye çeşitli formüller üzerinde kafa yoruyorlar. Yok tek dereceli seçim, yok dar bölge sistemi, yok dont sistemi vs. vs. Tüm bu çalışmalar ve formüller 18 yıllık zulüm ve baskı iktidarını nasıl devam ettirebiliriz diye yapılıyor.

Ancak ne yaparsa yapsınlar, bu defa işleri zor. Çünkü Ak Parti’ye körü körüne oy verenlerin dışında birçok vatandaşımızın gözü açıldı. Üstelik Ak Parti’den 2 parti daha doğdu. Güç zehirlenmesi içindeki Ak Parti ve mensupları artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorlar ve çıkış yolları arıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk Milletine uymadı. Her ne kadar gizlemeye çalışsalar da artık mızrak çuvala sığmıyor. Çok yakın bir tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her sistemİn revize edilmeye şansı vardır. Biz illada böyle olsun demiyoruz. Oturulur konuşulur mealinde bir söz sarf etti. Bu bile Cumhurbaşkanlığı Hükümmet Sisteminin iyi gitmediğinin itirafı gibiydi.

Son yapılan anketler gösteriyor ki, Cumhur İttifakında erime hızlı bir şekilde devam ediyor. Erimeyi durduramadıkları için seçim sistemi üzerinde oynama yaparak tekrar iktidarda kalmayı deniyorlar. Ama, yukarıda da söylediğimiz gibi işleri bu defa çok zor gibi görünüyor. Belki de Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak seçim öncesi OHAL ilan edebilir ve OHAL nedeniyle seçim belirsiz bir tarihe de ertelenebilir. Bu da seçenekler arasında.

Daha bugün açıklanan MetroPoll Araştırma Şirketi’nin son araştırması yazdıklarımızın teyidi anlamı taşımaktadır. Tarafsız oylar dağıtılmadan şirket tarafından tespit edilen partilerin oy dağılımı şöyle;

MetroPoll Araştırma Şirketi CEO'su Özer Sancar, “Ağustos 2020 Türkiye’nin Nabzı" anketini açıkladı. Ankete katılanlar, "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" şeklindeki soruya yanıt verdi. Yapılan bu ankete göre AKP yüzde 31,3, CHP yüzde 21,2, İYİ Parti yüzde 7,6, HDP yüzde 7.6 MHP yüzde 7,5, SP 1,4, DEVA 0,8, GP yüzde 1,2 oranında olacak. Kaynak: MetroPoll son anketini açıkladı! AKP VE MHP'ye büyük şok

Ankette kararsızların oyu dağıtılmadı. Kararsızların oranı yüzde 11,2 olarak açıklanırken "Protesto oy kullanacağım" diyenlerin oranı yüzde 7,1 oranında oldu. Cevap vermeyenlerin sayısı ise 2,5 oldu.

Bu bilgiler ışığında karar seçmenin, karar Türk Milletinin…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE