Cumhur İttifakı’nda ortaklığı çok tartışılan HÜDA PAR ile ilgili krizi büyüyor. Son olarak ittifakın ortaklarından Büyük Birlik Partisi genel (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR'ın, bağlantısı olduğu konuşulan Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmesi gerektiğini dile getirdi.

Destici, NTV'de Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtladı. HÜDA-PAR ile ilgili tartışmalara yönelik düşüncelerini daha önce ifade ettiğini hatırlatan Destici, "HÜDA-PAR'ın bir takım düşüncelerine katılmıyorum. 'Hizbullah terör örgütüdür' demeleri lazım. Türk Bayrağına yeni isimler aramak doğru değil” diye konuştu.

Öte yandan MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı ortaklarından Devlet Bahçeli'nin HÜDA PAR'dan rahatsız olduğu için Zekeriya Yapıcıoğlu'nun dün yapılan Akkuyu törenine katılmadığı iddia edilmişti.

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş de HÜDA PAR'ın 'Türk bayrağı değil Türkiye bayrağı olmalı' açıklamasına tepki göstermiş ve "Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDA PAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim." demişti.

Editör: Yadigar Hanım