Kaan ULU/ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ''Geçmişte CHP’ye yöneltmedik itham bırakmayanlar, Kılıçdaroğlu’nun eteğine dört elle sarıldılar. Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, 7’li masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. Ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yaptırılan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Ankara’nın şehir içi ulaşımı için kritik bir projenin açılışını yapmak üzere toplandıklarını belirterek, "AKM-Gar- Kızılay metro hattı Ankara’nın farklı ulaşım ağlarını birbirine bağlayan, bu özelliğiyle de 3,3 kilometre uzunluğunun ve 3 istasyonun ötesinde bir öneme sahiptir. Bu hattın ülkemize karayolu, vakit, çevre gibi başlıklarda yapacağı katkıların yıllık değeri 9 milyar lirayı bulacak. Böylece Ankara’ya sadece son 7 yılda daha önce var olan 23 kilometrelik raylı sistemlere ilave olarak Kızılay-Çayyolu'yla 16,6 kilometrelik, Batıkent-Sincan ile 15,4 kilometrelik, Keçiören-AKM ile 9,2 kilometrelik, bugün de AKM-Kızılay ile 3,3 kilometrelik olmak üzere toplamda 40,5 kilometrelik metro hattını kazandırmış olduk" dedi.
'BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞKA HAYALLER PEŞİNDE KOŞUYOR'
Erdoğan, Ankara’da artan nüfusa, araç sayısına ve yerel yönetimin iş bilmezliğine rağmen kayda değer bir trafik sıkışıklığı yaşanmıyorsa metro yatırımları sayesinde olduğunu belirterek, "Üstelik Ankara’daki son dönemde hayata geçirilen tüm metro yatırımlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız vasıtasıyla biz inşa ettik. İstanbul’da da benzer bir durum yaşanıyor. Niye; çünkü bu şehirlerin belediye başkanları kendi şehirlerine hizmet etmek yerine başka hayaller, başka hevesler peşinde koşuyor. Ama biz ülkemizin 81 vilayetinin her biri gibi bu şehirlerimizi de asla sahipsiz bırakmadık bırakmayacağız. Metro hatlarıyla, millet bahçeleri ile kentsel dönüşüm projeleri ile, yollarıyla, içme suyu ve arıtma tesisleri ile şehirlerimizi Türkiye Yüzyılına hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün Ankara’da açtığımız günlük 600 bin yolcu kapasiteli metro hattımızı da işte bu yaklaşımla inşa ettik, sizlerin hizmetine sunduk. Başkentimizde sadece metro hatlarına yenilerini eklemekle de kalmadık. Mevcut 108 metro aracına ilave 324 yeni nesil metro aracı daha aldık. Böylece metro hatlarında çalışan araç sayısını 4 katına yükselterek kapasiteyi ve konforu da arttırdık. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni projelerle, yeni yatırımlarla, yeni eserlerle, yeni hizmetlerle Ankara’yı Türkiye Yüzyılına hazırlamayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
'TERÖR ÖRTÜGÜNÜN UZANTISI YENİ BİR İSİMLE ORTAYA ÇIKTI'
Erdoğan, Türkiye’nin her seçiminin milli iradenin tecellisi olması bakımından önemli olduğunu; fakat 14 Mayıs seçiminin ayrıca önemli olduğunu iafde ederek şunları söyledi:
"Cumhuriyetimizin ilk asrındaki mücadelemizde tek parti faşizmi, vesayet, darbe, kriz dönemlerini inşallah bir daha geri gelmemek üzere tarihin derinliklerine hep birlikte gömdük. Şimdi Türkiye Yüzyılıyla güvenli, huzurlu, zengin, güçlü, büyük Türkiye’nin inşası için kolları sıvama vaktidir. Geçtiğimiz 21 yılda ülkemize gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını bundan sonra yapacaklarımızın temeli, girizgahı olarak görüyoruz. Biz bu heyecanla geleceğimize bakarken birileri de Türkiye’yi yeniden 30 yıl 50 yıl öncesine döndürmenin hesaplarını yapıyor. Bay bay Kemal’in başka yapacağı iş yok. Ne yaptı; ona şu kadar, buna şu kadar, birisine bu kadar; yetmez ki 6’lı masa hepsinden doyması lazım. 7'li masa var. O da masanın altındaydı, çıktı. Şimdi soruyorum; İP sen ne iş yapıyorsun? Niye durmadın masadan kaçtın gittin? Hani sen milliyetçiydin? Hani sen yerliydin, milliydin? Bay Bay Kemal terör örgütünün parlamentodaki uzantısıyla niçin partisinde değil de parlamentoda görüşme yaptı? Ve şimdi ne yaptılar; partilerinin adını da değiştirdiler. Yeni bir isimle ortaya çıktılar. Ve burada, bu uygulanan projeye gereken dersi 14 Mayıs’ta vermeye var mıyız? Muhalefetin son dönemdeki telaşı işte bu hesabın eseridir. Çok çalışmamız lazım."
'KILIÇDAROĞLU'NUN ETEĞİNE SARILDILAR'
Erdoğan, muhalefete eleştirilerine devam ederek, "Bilhassa son 2 ayda istismar edilmedik kavram, ayaklar altına alınmadık değer bırakmadılar. Artık şurada kaldı 35 gün. Kurdukları 7’li masanın etrafındaki her bir parti kendi geçmişlerine, kendi kırmızı çizgilerine dair ne varsa hepsini de bir kenara bıraktı, hepsini de çiğneyip geçti. Bir senedir millete umut diye pazarladıkları masaya 'kumar masası' dediler, 'noter masası' dediler. Sonra tıpış tıpış o masaya dönüp tekrar oturdular. Geçmişte CHP’ye yöneltmedik itham bırakmayanlar, Kılıçdaroğlu’nun eteğine dört elle sarıldılar. Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, 7’li masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. Ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler. Bununla da kalmadılar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla ne pahasına olduğunu kendilerinin dışında kimsenin bilmediği kirli bir ortaklık kurdular. Gerçekten de yürek sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütü PKK her gün bir elebaşlarının ağzından 7'li masa desteğini Kandil’den açıklıyor. Ey benim sevgili milletim; Kandil’den verilen talimatlarla yola giden bu Bay Bay Kemal’e ve onun yavrularına destek verilebilir mi? Öyleyse daha çok çalışacağız ve demokrasi sandığına bunları gömeceğiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha