Avukat Hüseyin Cimşit, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerdeki can kayıplarından sorumlu olduklarını ileri sürdüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, depremin etkilediği kentlerdeki belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Samsun Barosu Avukatlarından Hüseyin Cimşit, suç duyurusu sonrası yaptığı açıklamada, depremde ölümlerin olduğunu ancak ortada bir sorumlu olmadığını ifade etti. Cimşit açıklamasında: "Bütün ülkemiz acı haberle uyandı. Peş peşe iki büyük deprem oldu. Bu depremin burada olacağını ve yakın zamanda olacağını yaklaşık bir yıldır bütün bilim adamları ilgililer anlattılar. Kimse dinlemedi. Sonuç ne oldu. 40 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, binlerce konut yıkıldı. Peki bunlar nasıl müjdelendi. Sizin sorunlarınızı çözdük. Nasıl çözdük imar barışı ile. Aldık paraları hiç bir şey yapmadık. Peki ne oldu, kimse sorumlu değil. Nasıl oluyor o. Birisi bu suç duyurusunda bulunacaktı" demişti.

Cimşit, suç duyurusunun ardından merak edilenleri BizimTv'de yanıtladı:

"Avukat adaleti arayan insandır"

"Avukat adaleti arayan insandır. Kendi adına, müvekkili adına, ülkesi adına, herkes adına adaleti arayan kişidir. Bunu yaparken ilkelerine uyacak ve etrafını aydınlatacak. Söylediği her söz doğru ve gerçeğe dayalı olmak zorundadır. Aksi takdirde mesleğine kötülük etmiş olur. Bu sebeple ağzımdan ne duyarsanız ve ne yayınladıysam hepsinin arkasındayım. O, bu soruşturma açmış diye hiçbir şeyimizden vazgeçmeyiz."

Editör: Bumin Kağan Muti