14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan hiçbirinin seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması nedeniyle ikinci tura kalan seçimlerde adayların yeni stratejileri belli oldu.

Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.50, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.89, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yüzde 5.17 ve adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı. 

ERDOĞAN’IN EKRANLARDAN SESLENECEK

İlk turu önde kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci tur öncesi televizyon programlarına ağırlık verecek. Seçimden önceki hafta sonu deprem bölgesine bir dizi ziyaret gerçekleştireceği öğrenilen Erdoğan'ın oy oranının yüksek olduğu bazı illerde de miting yapması bekleniyor.

AKP'li Erdoğan, Cukhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için MYK üyelerini de görevlendirdi. Teşkilatlarına "Asla rehavete kapılmayın" uyarısında bulunan Erdoğan için teşkilatlar, oy oranı yüksek olan Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde MYK üyeleri ile şehir buluşmaları düzenleyerek destek isteyecek.

KILIÇDAROĞLU 'TERÖR' VURGUSUYLA SAHAYA İNECEK

İkinci tura daha iddialı hazırlanan CHP’de ise kampanya stratejisine son şekli verildi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinde teröre karşı güçlü vurgu yapacağı bildirildi.

Yoğun miting programları yerine ilk tur sonuçlarına göre stratejik önem arz eden yerlere ağırlık verilecek bölgelerde düzenlenecek mitinglerde, terörün her türlüsüne karşı olunduğu mesajı verilecek.  Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesini ziyareti de planlanıyor.

Editör: Yadigar Hanım