Cumhuriyet ve Atatürk’ün kararını 100 yıl önceden haber veren Müştak Baba

Şimdilerde uluslararası basında Türkiye'nin nükleer silah ilgisi yavaş yavaş yazılıp, çizilmeye ve dillendirilmeye başlandı. Acaba neden?

OPCW
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) 1997’de kuruldu. Irak ve Libya da OPCW’ye katılmak istedi, bizi denetleyin dedi ama kabul edilmedi. Denetçiler Irak'a girip denetleyebilseydi kimyasal silah bulamayacaklardı ve işgalin gerekçesi ortadan kalkacaktı. Irak'ta kimyasal silahlar olduğu iddiası 2003 yılında Irak'ı işgal eden ABD liderliğindeki koalisyonun iddiasıydı.

Bu iddiadan kaç yıl sonra Irak darmadağın oldu, Saddam idam edildi, sözde Irak Kürdistan’ı kuruldu? Bütün bunlardan sonra “pardon”, Irak'ta nükleer silah yokmuş, yanılmışız dendi.

Neymiş efendim, büyük devletler büyük düşünür, uzun vadeli plan yapar ki emperyal yapısını sürdürebilsin.

CUMHURİYET
Tunuslu düşünür İbn-i Haldun, “Coğrafya Kaderdir” demiş. Klasik ifadeyle 1000 yıldır aslında çok daha fazla asırlardır yaşadığımız ve bir süre dünyaya yön verdiğimiz bu coğrafya zayıflığı kaldırmaz. İşte bunun içindir ki güçlü olmak bizim için fantezi değil zorunluluktur. Ve şimdilerde en güçlü silahımız yönetim şeklimiz yani Cumhuriyettir. O nedenle Cumhuriyeti de onun kurucusu Atatürk’ü de büyük bir çınar olarak mazlum milletlere kucak açan, aş veren, iş veren Türk Milletini de korumak ve kollamak durumundayız. Bakın Irak, Libya, Suriye, Mısır, Tunus ve diğerleri eğer Cumhuriyetle yönetiliyor olsaydı muhtemeldir ki kirli belalara bu denli duçar olmazlardı.

İşin garibi bütün bunlar göz önündeyken; Cumhuriyetin nimetlerinden en çok faydalanmasına rağmen halen gözlerini süze süze Osmanlı’yı İngilizlerin yıktığını görmezden gelerek Atatürk Osmanlı Cumhuriyetini yıktı diyebilen, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar var. Arap ülkelerinin hilafet sancağıyla bizi destekleyeceklerini, İstanbul’un yeniden başkent olabileceğini düşleyenler var.

NASIL BİLDİ?

Allah dostlarından Müştak Baba, 1758 yılında Bitlis'te doğmuş ve 1831 yılında Muş'ta, daha önceden kendisinin bildirdiği üzere öldürülmüştür. Atatürk, Ankara’yı başkent olarak ilan ettiğinde Müştak Baba vefat edeli 92 yıl olmuştu.

Şair de olan Müştak Baba vefatından yıllar önce yazdığı bir şiirinde, “Güzeller beldesi ve Hacı Bayram'ın memleketi olan Ankara, 1341 (miladi. 1923) yılında başlara taç olacak ve İstanbul'dan farksız hâle gelecektir” diyor. Yani Ankara’nın başkent olacağını yazıyor.

İnanıyorum ki, Allah (c.c) Türklerin dostudur ve Fatihin İstanbul’u fethinde olduğu gibi çok sayıda müjdeler vermiştir. Her şeye kadir olan Allah’ın izni olmadan Müştak Baba nereden alabilirdi o ilhamı?

ATATÜRK’E ATILAN İFTİRA

Bakın etrafımız ateş çemberi, yıkılan yıkılana, yakılan yakılana… Biz birlik olmak, güçlü olmak, ortak paydalarımızı korumak, milli ve manevi değer yargılarımızı yaşatmak zorundayız. Yoksa demeye gerek yok, yoksası etrafımızdaki ülkelerde apaçık görülmektedir.

Aslında kendilerinin bile inanmadığı Osmanlı İmparatorluğunu Atatürk yıktı yalanına ise (https://www.habererk.com/iste-sizden-saklanan-gercekler-makale,5297.html) linkini tıklayarak veya aşağıdaki dipnotu inceleyerek hangi ülke ne zaman koptu/koparıldı sorusunun cevabını görmek mümkündür.

Bırakın Türk düşmanlığını, bırakın Atatürk düşmanlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sarılarak 96’ncı yıldönümünü coşkuyla kutlayın…

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun tarihten ders alanlara…

***

Dip Not

OSMANLI İMPARATORLUĞU NE ZAMAN NEREYİ KAYBETTİ…

1578 Fas (Atatürk doğmadan 303 yıl önce)
1588 Umman (Atatürk doğmadan 293 yıl önce)
1589 Kenya (Atatürk doğmadan 292 yıl önce)
1685 Slovakya (Atatürk doğmadan 196 yıl önce)
1718 Polonya, Macaristan, Voyvo-Dina (Atatürk doğmadan 163 yıl önce)
1736 Ermenistan, Azerbaycan (Atatürk doğmadan 145 yıl önce)
1774 Ukrayna, Kırım (Atatürk doğmadan 107 yıl önce)
1812 Moldova (Atatürk doğmadan 69 yıl önce)
1830 Doğu Fas (Atatürk doğmadan 51 yıl önce)
1861 Bahreyn (Atatürk doğmadan 20 yıl önce)
1881 Tunus (Atatürk’ün doğum yılında)
1882 Uganda, Doğu Etiyopya (Atatürk 1 yaşında)
1884 Cibuti (Atatürk 3 yaşında)
1885 Eritre, Somali (Atatürk 4 yaşında)
1906 Nijer (Atatürk Osmanlı Ordusunda Yüzbaşı)
1908 Bosna Hersek(Atatürk Osmanlı Ordusunda Kurmay Başkanı)
1911 Cezayir (Atatürk savaş kazanan Osmanlı komutanı)
1912 Libya, Çad (Atatürk Osmanlı Ordusunda Binbaşı)
1913 Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk, Kuveyt, Katar (Atatürk Osmanlı İmparatorluğunda Askeri Ataşe)
1917 Filistin (Atatürk Osmanlı Tümgenerali)
1918 Gürcistan, Abhazya, Irak, Suriye, Batı-İran, Ürdün, İsrail, Lübnan, Yemen (Atatürk Osmanlı Ordusunda paşa)
1919 Suudi Arabistan (Atatürk Osmanlı Ordusundan istifa etmişti)
1923 Mısır, Sudan (Cumhuriyetin ilan edildiği yıl)