Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında emeklilerin maaşlarına getirilen seyyanen zam görüşmelerinin içeriği sızdı.

TGRT'de Cem Küçük'ün sunduğu sabah programına bağlanan Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, memurlara yapılan seyyanen zammın emeklilere neden yapılmadığını açıkladı.

Sözcan, Erdoğan ile Bahçeli'nin görüşmesine ilişkin, "MHP Lideri Bahçeli yüzde 25’lik zammın yeterli olmadığını söyledi. Memurlara verilen seyyanen zammın emeklilere yansıtılması gerektiğini söyledi. Erdoğan bütçe gereklerini ortaya koyarak ekonomide sorunlar açacağını söyledi. Hazinenin bu yükün altından kalkamayacağını söylediği aktarıldı" dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” diyerek, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması çağrısında bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında dün bir görüşme gerçekleşmiş, ancak, emeklileri umutlandıran görüşmeye rağmen TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada MHP çekimser oy kullanmış ve emekliye yüzde 25 zam kabul edilmişti.

Editör: Yadigar Hanım