Engin Noyan'ın eşi Sevda Noyan, Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün ÜlkeTV'de sunduğu Arafta Sorular Programı'nda içerisinde komşularının da bulunduğu ölüm listesi açıklamıştı.

Canlı yayında kullanılan sözler sosyal medyayı ayağa kaldırırken, daha sonra Ülke TV'den de Noyan'ın sözlerine tepki gelmiş ve "Asla tasvip etmiyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir Sevda Noyan’ı youtube kanalında canlı yayına aldı. Sevda Noyan kendini savunmak adına ÜlkeTV'de söylediklerine ek olarak yine bir darbe anında terlikle dışarı çıkan teyzeler gibi olmayacaklarını, gerekli tedbirlerini alacaklarını söyleyince, Cüneyt Özdemir sinirlerine hakim olamayarak Sevda Noyan’ı yayından alarak canlı yayını sonlandır.

Sevda Noyan “Tekrar böyle bir şey kalkışırsa teyzeler terliklerle tankların önüne atılacak mı zannediyorsunuz, öyle bir süreç mi yaşanacak zannediyorsunuz.” demesi üzerine Cüneyt Özdemir “Ne diyorsunuz yani darbe olacak diye silah mı koydunuz bir kenara, bir bazukamı koydunuz, ne demek istiyorsunuz anlamıyorum.” dedi.

Sevda Noyan "Silah da gerekir, silah da olur gerekirse" bunun üzerine Cüneyt Özdemir, "Terlikle yürümeyecek derken neyden bahsediyorsunuz, silahınız var mı?" sorusunu yöneltince Noyan "O dönemde, herkes ne olduğunu şaşırdı. Elimizde hiçbir şey olmadan bir anda bir darbenin içinde bulduk kendimizi. Şu anda böyle bir şeye hazırlıklıyız. İlla ki silahtan bahsetmiyoruz, ruhen hazırlıklıyız. Silah da gerekir, silah da olur gerekirse." diye karşılık verdi.

Özdemir, "Ruhsatlı silahınız var mı" sorusunu yineleyince Sevda Noyan "Hayır benim ruhsatlı silahım yok ama karşıdaki sizi öldürmeye geldiğinde siz ne yapacaksınız? Ben elimde ne varsa savaşırım. Bunun örneklerini görmedik mi?" yanıtını verdi.

Tartışmanın uzaması üzerine Cüneyt Özdemir "Teşekkür ederim yayına katıldığınız için, sanırım sizinle bu konuda anlaşamayacağız." canlı yayını bitirdi.