D. Qarabağ'da Rus kontrollü küresel oyun

30 yıl boyunca Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan binlerce Azerbaycan Türkünü ata yurtlarından kovdu, kaçıp giden sivilleri öldürdü, hamile kadınların döşünü kesti, cesetleri yaktı kafa derisini yüzdü, nice ocaklar söndürdü.

Abone Ol

Katil ermeni doktor Zori Balayan 12 yaşında kız çocuğunun canlı olarak derisini yüzdü çocuğun kaç dakika sonra öldüğünün kitabında yazdı. Kitabında " Türk" olduğu için kız çocuğunu nasıl acı çekerek öldürdüğünü gururla anlattı!"  AİHM, BMT ve uluslararası tüm diasporalar Ermenistan'ın vahşet delilleri ile çalkalandı. Tarihi arşivler araştırıldı bunca yıl işgal altında olan topraklarımız diplomatik yönde hiçbir çözüme kavuşulmadığı için 27 Eylül 2020 Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaş  çıktı. Azerbaycan' nın savaştaki hedefi işgalci Ermenistan' ın artık Azerbaycan topraklarının tamamından çekilmesiydi. Bir çok il ve köyler kahraman askerlerimiz tarafından  ermeni işgalinden kurtarıldı. Azerbaycan askeri düşmana karşı tüm iradesi ile savaş  kurallarını ihlal etmeden vatan topraklarını işgalden kurtararak ilerledi.

Azerbaycan'ın, 8 Kasım 2020'de, (uyduruk tanımlanan) Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin de facto bölgesi Hankendi'ne 15 kilometre uzaklıkta ve stratejik öneme sahip olan Şuşa'yı ele geçirmesinin ardından, 9 Kasım 2020'de Rusya'nın aracılığıyla İnternet üzerinden barış anlaşması yapıldı. Savaş birden durduruldu.  Rusya' nın D.Karabağ Ateşkes Antlaşması  5+5 yıl Azerbaycan topraklarında Rus askeri birliğinin konuşlanması ile ilgiliydi. Rusya, Ermenistan'a ve Azerbaycan' a siz durun şimdi ben geliyorum dedi.

Şehit anaları , Gazi aileleri ve devam eden savsş gözardı edilerek yapılan bu Ateşkes Antlaşması neyin habercisiydi? 

Azerbaycan askerleri " Qarabağ Azerbaycandır" ilhamı ile vatan uğruna şehit oldular, yaralı askerlerimiz kolunu  bacağını beden uzuvarını ağır savaş alanında yitirdiler. Hocalı' nın intikamını almak için savaştılar oysa bunca şehit D.Qarabağ’da Hankendi, Hocavend, Ağdere ve ermeniler tarafından vahşice soykırıma uğratılmış Hocalı’da Ermeniler  yeniden Rus kontrolünde yaşasın diye mi verildi? 

Rusya' nın sunmuş olduğu Ateşkes anlaşmasına göre bölgedeki ermenilere Azerbaycan vatandaşlığı verilmesini öngörüyor: ve bu anlaşmaya istinaden de ermeni işgalinden kurtarılmayan bölgede Azerbaycan halkı vatandaşlık verileceği ermenilerle birlikte yaşaması gerektiğini söylüyor; bu nasıl bir aymazlıktır?!

Katil, terörist ermeni  Azerbaycan Vatandaşı mı olacak?!

Bu neyin Ateşkesi; Ateşkes antlaşmasında söz konusu olan dört bölgelerde ermenilerin yaşamasını kabul etmek, Azerbaycan tarafından bu durumun hoşgörü ile karşılanması Azerbaycan’ı hümanist medeni bir devlet yapmaz. Savaş suçu işleyen işgalci terörit ermenileri de masum yapmaz. Düşman düşmandır; düşmandan dost olmaz! Savaş hukukunda  bunun yeri yoktur. Ermenilerin hepsi defolup Erivan’ a gitmelidir.Hankendi, Hocavend, Hocalı, Ağdere' Askeran da Azerbaycan sınırlarına dahil edilmelidir. 

Laçın koridorunda Rus askerinin zırhlı araçları ve silahlı donanması ile 5+ 5 yıl boyunca kalması o 4 bölgede tanpon bölge oluşturulması kangren verici bir meseledir ve komşu devletler açısından da bir güvenlik sorunudur.  Burada Rusya hangi amacı güdüyor; kontol altında tuttuğu ermeni işgali altındaki 4 bölgeye özerklik verilmesini mi amaçlıyor?  

Bölgede tek söz sahibi olan Rusya halen neden basına yansıyan demeçlerinde, diplomaside " Dağlık Karabağ" ifadelerine yer veriyor, bu oldukça düşündürücü değilmidir yoksa yeni bir savaşın habercisi mi?

7 Mart 2022 tarihli İHA  haberine göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Rusya Savunma Bakanlığı’nın “Dağlık Karabağ” ifadesini kullanmasının kabul edilemez olduğunu ifade edilerek, "Azerbaycan topraklarında Dağlık Karabağ adında bir bölgenin mevcut olmadığı vurgulandı!"
Rusya' yı bu konuda uyardı. (1)

*
Devleti devlet yapan halkıdır. Halkın savaşçı ruhunu kırıp yarıda bırakmak ulus devletçiliğe aykırıdır. Ermenistana sataşma diyalogları ile savaşı sürdürmek ise ciddi konularda  goygoycu siyaset gütmek olayları basitleştirmektir.  Devlet ile hükümet farklı şeylerdir. Biz bu savaşta halkın daha devletçi olduğunu gördük. Çünkü halk "1992 Hocalı Katliamının İntikamını " almak için canla başla savaştı...Binlerce askerimiz kahraman Mübariz İbrahimov' u örnek aldı. Onun da intikamını almak için savaştı. Ama Hocalı , Hankendi, Hocavent, Ağdere Rusya ' nın Ateşkes Anlaşması kapsamında Rusya kontrolünde ermenilere verildi! 

Pandemi dönemi ağır koşullar ve kısıtlamalar içerisinde ülkeler maddi manevi sıkıntılar içinde boğulurken; Azerbaycan kendi topraklarında kapsamlı terörle mücadele yapıyordu. Terörle mücadele birden bire Rusya helikopterinin D. Qarabağ terörle mücadele alanına girip düşürülmesi ardından durduruldu. Sonra bu Ateşkes Anlaşması terörle teröristle mücadele sona ermeden gece yarısı yangından mal kaçırır gibi birden imzalandı. 

SORU ŞU: Madem bu antlaşma imzalanacaktı ilk başlarda neden  imzalanmadı; bunca şehit neden verildi?!

Ateşkese göre  ermeniler 15 kasıma 2020 kadar Kelbeceri, 20 Kasıma kadar Ağdam’ 1 Aralık 2020 ‘ ye kadar Laçın’ ı boşaltacaksa o halde  neden aynı çizelge ve tarihler  Fizuli, Gubadlı, Tovuz, Hadrut, ve saire Ateşkes öncesi işgalden kurtarılmış  il ve köyler için olmadı?
 *

Türkiye Suriye meselesinde de Türkiye ile Rusya Ateşkes imzaladı. Rus Barış gücü askerleri Türk askerleri ile  birlikte güvenli bölgede Afrin, İdlip, El - Bab' da ortak hareket edeceklerdi. Ama ne oldu, Rusya Türk askerlerini Suriye' de vurdu yüzlerce Türk askeri  canından oldu. Rusya, Suriye' ye havadan saldırarak Ateşkes Antlaşmasını kanla bozmuştu!  Olan Türk askerine oldu; yardıma gelen ambulanslar bile havadan bombardıman edilmişti. Savaş suçu işlenmişti. Yaralı askerlerimizi ve şehitlerimiz kamyonetlerle Gaziantep, Hatay, Şanlı Urfa hastanerine geldi. 

Tarihimiz ders çıkaracağımız hadiselerle doludur! Siz şimdi kimi kandırıyorsunuz? Bu nasıl bir zafer, bu nasıl bir savaş, bu nasıl bir oyun;" Hocalı' nın intikamı alınmadan zafer olabir mi?!"

Hatırlayınız ; Azerbaycan Ermenistan arasındaki savaşın ilk başlarında bir çok ülke Ermenistana silah yardımı yaparken yakalandı. Rusya, Gürcistan üzerinden sivil uçakla Ermenistana silah yollama girişimi Gürcistan tarafından engellendi. Gürcistan bu uçağı kaldırmadı. Şimdi aynı Rusya Laçın koridorunda 5+ 5 yıl ne yapacağını kimse sorgulamadı. Besleyip kargayı göz mü oyduracak yoksa Rusya zamanla daha ileriye mi gidecek? 

SORU ŞU: "Qarabağ Azerbaycandırsa" neden halen Azerbaycan şehit veriyor, Azerbaycan askerlerinin katili kimdir?"

Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma başladı .Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu.(2)

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu ile Ermeni ordusu arasında yaşanan gerilime dair yaptığı açıklamada Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini öne sürdü.(3)

"Qarabağ Azerbaycandır" şiarı ile ilerleyen Azerbaycan Rusya' nın mıdır; Hankendi, Ağdere, Hocavend, Hocalı  nedir, nerededir, kimindir?!

ABD, Azerbaycan ve Ermeni güçleri arasındaki İkinci Karabağ Savaşı sonrasında bölgede bulunan mayınların temizlenmesi için 2 milyon dolar yardım yapacağını açıkladı.

SORU ŞU: ABD 2 milyon dolarlık  yardımı neyin karşılığında Azerbaycan'a yapıyor? (4)

Bu çağdaş dediğiniz yeni Azerbaycan yeni Rusya ile mi yükselecek; hani biz bağımsız bir devlettik? 

Biiz gerçekten de mustakil devlet miyiz? 

Biz bu ” yeni” kelimesini çok duyduk, her yeniyi duydukça eskiyi özler olduk, yandık yana yana kavrulduk. Yeni Türkiye, Yeni Azerbaycan küresel BOP projeleri  ile şekilleniyor. ABD emperyalizmi bir millet iki devleti işgal ediyor. Rusya ulusal ve stratejik hamlelerle çıkarlarını koruyor. BMT,  Türkün ata yurduna mülteci atıyor 24 ülkenin sınırları işte böyle değişiyor. Yeni Vatandaşlık alan teröristler ülkemizde serbest dolaşma hakkı kazanıyor, devlet kurumlarına rahatlıkla girip çıkıyor, vatandaşlık alan ( Türk kimlikli) canlı bombalar her yeri yakıp yıkıyor, küresel rant canavarları ise harabe edilmiş bölgelerde bakım onarım yapıyor!

 " Ülkemiz" derken; " bir millet, iki devketten bahsediyorum. Çünkü küresel çete Türkiye' de Suriyeli mültecilere TC Vatandaşlığı verdiriyor, Azerbaycan' da ise katil ermenilere Azerbaycan Vatandaşlığı verdiriyor.

Ermenistan kendi okullarında eğitim müfredatına Azerbaycan dilini ekliyor. Ermeniler Azerbaycan dilini çocuklarına sizce neden öğretiyor?

Türkiye 'yi ABD, Azerbaycan' ı Rusya  şekillendiriyor. Şehitlerin kanı üzerine kirli pazarlıklar yapılıyor. Ben böyle medeniyeti istemiyorum. Türkiye hıyanete tanık oluyor…Rusya "Teröristi Vurma!" diyor. Azerbaycan' a ben ne dersem o olur elinde olanınla yetin diyor!"

Ateşkes adı altında büyük işgal planlanıyor;
Rusya bir taşla kaç kuş vuruyor?! 

Bunca şehitlerimize rağmen şimdi Rusya, kan emici yarasa ile birlikte yaşayın diyor! 
Kafkasya, Orta Asya  BOP ' un siyasi çıkarları doğrultusunda bataklığa  çekiliyor; ABD ve Rusya buralara beraber nüfuz ediyor.  Etnik ve mehepsel oyunlar coğrafi sttratejik bölgelerde kanlı dönüyor; Türk milleti asimle ediliyor. Türk dünyasının demografik yapısı kültür medeniyeti ile beraber tamamen dönüştürülüyor. 

Dede Korkut boşuna dememiş " Kahpe içeriden olunca kapı kilit tutmaz Oğul!" 
*
Dikkat ederseniz  küresel işbirlikçiler D.Karabağ Ateşkes Anlaşması  tarihini bile özenle belirlemişler. 09 Kasımı 10.Kasım  2020 ye bağlayan gece Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rusya devlet başkanı V.Putin ve Ermenistan başbaşkanı  N.V. Paşinyan'la yapılan Ateşkesi  TV ekranlarında canlı olarak okudu.

Şuşa'nın ilerisine gidilmesine Rusya izin vermedi. Azerbaycan halkı savaş bitti diye sevindi, binlerce şehit veren Azerbaycan halkı Şuşa zaferi ile gece  sabaha kadar sokaklarda  eğlendi. Sahte zafer sarhoşluğu öyleydi ki tarih bile unutulmuştu, sabah 10 Kasımdı... Türkiye' de ise ulusal yas günüdür; Gazi M.K. Atatürk' ü Anma Günü. Kapitalist Rusya, Azerbaycan üzerinden Türkiye' ye mesaj verdi.

 "Azerbaycan' ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" diyen yüce Başkomutan Atatürk' e de gönderme yapıldı. 

Savaş sonunda siyasi konumunu zaferle güçlendiren İlham Aliyev tarafından 10 Aralık 2020'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başkent Bakü'de geniş kapsamlı bir askerî geçit töreni düzenlendi.Türkiye' den gelen tepkiler üzerine  Azerbaycan devleti, Suşa zafer  kutlamasını Gazi M.K. Atatürk' e saygısızlık olmasın diye 8 Kasım 2020  tarihine çekti; bu tarih değişikliği bile ABD ve Rusya arasında sıkıştırılan iki devletin Azerbaycan ve Türkiye' nin karşı karşıya getirildiğini gösteriyor.

Sosyal medya Atatürk' e saygısızlık yapan Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev' i kınama paylaşımları ile gündem oldu. 
Bu nedenle tarih değiştirildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Zafer Günü" olarak belirlenen 10 Kasım tarihini, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat gününe denk geldiği için, Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirdi.5)

Danışıklı dövüş diyoloğunda Rusya aslında dost yüzü ile yüce Türk milletine meydan okuyordu. 10 Kasım günü özellikle hedef alındı. ABD emleryalizminin ekmeyine Rusya tarafından yağ sürüldü. "Ermenilerin bu feyizli topraklarda hiçbir hakkı yoktur, vatanınız sizindir; Türklerindir" diyen yüce Başkomutan Gazi M.K.ATATÜRK' bu nedenle hedef alındı. 
D.Qarabağın % 40 bu sebeple ermenilere bırakıldı. 

ABD ve Rusya bir millet ve iki devletten kendi küresel  çıkarları doğrultusunda intikam aldı. Türkiye' ye şu denildi ;" Azerbaycan' ın sevinci sevincimiz kederi kederimizdir" diyen yüce Başkomutan Atatürk' ün sözünü hatırlayınız ve  işte Azerbaycan'ın "Sevinç günüdür, zafer günüdür, kederi de bitti Azerbaycan' ın artık Sevinin!.."

10 Kasımı unutturma oyunu Azerbaycan'ın sahte zaferi oyunu  ile eş zamanda  oynandı. 
Oysa 10 Kasım 2020 günü  Türkün ata yurduna ve Türk milletine yeni küresel tuzaklar kuruldu. BOP - ABD projesi rant çıkarlar ittifak elemanları küresel efendilerinin izinde artık Azerbaycan' da sözde işgalden kurtulmuş bölgelere küresel sermaye tohumları toprağa serpiliyordu. Milyonlarca dolarlık yatırım projeleri küresel işbirlikçilerin iştahını kabarttı.  Bu yapılanma projeleri orada pusuya yatmış Rusya kontrolünde olan 4 bölgede güçlenen erneni tehlikesine rağmen ilerliyordu(!) 

Azerbaycan'daki Qarabağlı Türk mültecilere  sözde  işgalden kurtarılmış bölgelerde hangi güvence ile yeni inşaa edilen ev müjdesi verildi?Rusya'nın kontrolünde olan bölgelerde yaşayan ermeniler zamanla daha da güçlenecek daha büyük Hocalı'dan beter soykırım yapacaktır; işte tuzak budur!

Türkiye, Şuşa ' da 5 li çeteye rant alanı açtı, Türk Milletine hakaret eden işadamları Azerbaycan' da itibar kazandı.  AB- D , Rusya, Türkiye  ortaklı şirketler sahte zafer yolu ile  Azerbaycan' a  yerleşti. Sözün kısası; 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan topraklarının tamamını işgalden kurtarmadan sadece elinde olanla yetindirierek  aslında sahte zafer süsü ile küresel rant çetelerine teslim edildi.  Oysa Rus kontrolünde daha büyük kanlı tuzağa çekildiklerinin ilk başlangıç günüdür; 10 kasım 2020 tarihi...

Bu zafer Türkün değildi, ABD ve Rusyanın it dalaşında kendi çıkarlarını koruma savaşının zaferiydi bu! Rant paylaşımının zaferidir bu! ABD ve Rusya arasında kalmış Türk milletinin ise Rusya' ya zafer görünümlü yenilgisiydi. Bir millet iki devlet açıdından ise " ABD ve Rusya'ya karşı  sözde "Türk Birliğiydi".  Bir millet, iki devletin sözde zaferiydi. Oysa Azerbaycan' nın Rusya' ya ABD destekli yeniden teslimiyetiydi. 

Tarih boyunca İngiliz kışkırtmaları ile Ermeniler ahlaksız , vicdansız  karaktersiz soysuz ve kanıbozuklar topluluğu kendilerini  dünyaya tetikçi çete devleti gibi tanıtmıştır. Mevcut başkentleri Erivan bile;" İrevan kadim Azerbaycan toprağıdır." Müzakereler devletler arasında olur; ermenistan devlet değil teröristandır. Teröristanla onun anladığı dilden konuşulmalıdır..

Hocalı, Hankendi, Ağdere ve Hocavend ermeni işgalinden kurtarılmadan hangi zaferden sözedebiliriz?!

Teslimiyetin adı Zafer olamaz!; mustakil devlet olamadığımızın kanıtı savaşı yarıda bırakılmasıydı. Tarih böyle zafer kaydetmemiştir! ”

Başkomutan yüce Gazi M.K Atatürk diyor ki; "Hangi istiklal vardır ki, yabancıların nasihatı, planlarıyla yükselebilsin tarih böyle bir şey kaydetmemiştir! 

” Haine merhamet vatana ihanet getirir!”- M.K.ATATÜRK

Ne Mutlu Türküm Diyene, demiyenin canı cehenneme! 

Türk Milletinin Özgür ve Bağımsız Bir Ferdi
13.09.2022
KAYNAK ;
1) Azerbaycan’dan Rusya’ya “Dağlık Karabağ” tepkisi 
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/azerbaycandan-rusyaya-daglik-karabag-tepkisi-42017828
2) Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma başladı
https://www.haberturk.com/son-dakika-azerbaycan-ermenistan-sinirinda-catisma-basladi-3519874
3)Rusya Savunma Bakanlığı: Azerbaycan ateşkesi ihlal etti
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-azerbaycan-ateskesi-ihlal-etti-42112256
4) ABD'den Karabağ'da mayın temizliği için 2 milyon dolar yardım 
https://www.haberturk.com/abd-den-karabag-da-mayin-temizligi-icin-2-milyon-dolar-yardim-3519587
5) Azerbaycan'da Atatürk'ü anma gününe denk gelen 10 Kasım 'Zafer Günü' 8 Kasım'a alındı
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/azerbaycanda-ataturku-anma-gunune-denk-gelen-10-kasim-zafer-gunu-8-kasima-alindi/2064253#:~:text=Azerbaycan%20Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1%20%C4%B0lham%20Aliyev%2C%20%22Zafer,olan%208%20Kas%C4%B1m%20tarihiyle%20de%C4%9Fi%C5%9Ftirdi.