Dün öğleden sonra Dalaman’a bağlı Karacaağaç Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarında etkisi ile kısa sürede yayılan yangın Fethiye’nin Göcek Mahallesi’ne kadar dayanmıştı. Yaklaşık 350 hektarlık alanın yandığı yangına 15 helikopter, 105 arasöz, 18 iş makinesi ve 520 personel ile müdahale edildi. Yangın sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. 

Yangın nedeniyle 2 mahallede, 34 ev tahliye edildi. Yine bölgedeki birçok sera tedbir amaçlı boşaltıldı. Göcek Taşbaşı’nda 5 evin yanı sıra 1 arasöz’ün de yandığı öğrenildi.

Bu arada yangın nedeniyle Rusya’daki programını yarıda kesen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Çok büyük bir tehlike atlattık. Yerleşim yerlerine tehdit eden bir yangındı. Dün 15.10 itibari ile başlayan bir yangınla yerleşim yerlerini tehdit aldık. Kısa bir süre de olsa tedbir amaçlı bazı yerlerde yerleşim yerlerini boşaltmak zorunda kaldık. Dalaman Karacaağaç’ta bir zirai tarladan çıkan bir yangın. Kayadibi mahallesinde ilerlemesi devam ediyordu, bu ilerleme dün ilerleyen saatlerde durdu. Ama (Fethie) Kepez ve Taşbaşı Mahalleleri’nde bu ilerleme devam etti. Tedbir amaçlı bu iki mahale boşaltıldı. Bu saat itibariyle bu mahallelerde evlere geri dönüşler başladı. Bu yangın büyüklük itibariyle çok büyük olmamakla birlikte, yerleşim yerlerini tehdit ettiği için çok ciddiye aldık. 

Akşam saatlerinde helikopter uçuşu olmuyor, sabaha kadar karadan çalışmalar devam etti. Sabah 05.30’da da helikopterler katıldı. Korktuğumuz gibi değil. Can ve mal kaybımız yok. İçinde kimse olmayan ve henüz kalan olmayan bir butik otel etkilenmiş gözüküyor” dedi.