ERDOĞAN: PARA MERKEZ BANKASI'NDA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin TBMM'deki toplantısında, "Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey’in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir… 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" ifadelerini kullandı.

24 milyon haneye 40 bin TL

CHP Grup Başkanvekili Özür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Para Merkez Bankası'nda" ifadelerine yanıt verdi. Özel , "Duruyorsa millete versene. Bu parayla 7'den 70'e herkese 11 bin 500 lira dağıtabiliriz." dedi.

Bir soru iki hafta iki yanıt: Erdoğan yine kendisiyle çelişti Özgür Özel'in konuyla ilgili açıklaması şöyle :

Neden kapanamıyoruz 14 gün. Cumhurbaşkanı 'para var' diyor. Bu paranın gittiğini tüm ekonomistler görüyor. AK Parti, bütün suçlulardaki suçüstü yakalandığındaki ilk refleks olarak savunma telaşına girmişti. 'Dış güçlerde savaşta harcadık' diyenler bile oldu. Canikli, döküm veriyor, makul gösteriyordu... Recep Tayyip Erdoğan şimdi inkar ediyor. Nasıl yok olduğunu izah etmeye çalışırken, 'para duruyor' diyor. Herkes olmadığını biliyor, ama 'ben ne söylersem inanacak kitlem var' diye yalan söylüyor. Duruyorsa hiçbir sıkıntımız yok, ihtiyacı olana verelim değil mi? 128 milyar paramız varsa, etrafındaki polislere, tüm polislere, söz verdiği din görevlilerine, memurlara 3600 ek gösterge verdiği herkese müjdeler olsun. Polis emekli olunca çalışmak zorunda kalmayacak. Para duruyorsa örneğin 4 milyon işsizimize 85 yıl maaş verebiliriz. EYT'liler, 'gençsiniz 55 yaşında çalışırsınız' dedikleri EYT'lilerin 37 yıllık maaşları hazır, Tayyip Erdoğan 'para duruyor' diyorsa... Ramazan davulcusu gibi kapı kapı gezelim, 24 milyon hane var, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek onuruyla size 40 bin lira getirdik" diyorsun... 83 milyon kişi, 7'den 70'e herkese 10 bin dağıtabiliriz. Bu söyle bir para. Milli gelirimizin yüzde 20'sidir. Son 10 yılda gelen yabancı sermayenin toplamına eşittir. Bütçe harcamalarının yüzde 75'tir. Devletin son 7 yılda ödediği faizin toplamıdır. Kamunun bütün borcunun yarısıdır. Özelleştirmedeki gelirimizin iki katıdır.

Editör: TE Bilişim