ABD savunma bakanlığı pentagon için raporlar hazırlayan Rand Corporation’un “ Türkiye’nin milliyetçi yönelişi “ adlı geçen ay yazılan raporunda ABD’nin dost muhalefetle çalışması gerektiği ve orta kademe subayların darbe hazırlığında olduğu yazıldı.

Ülke ölçeğinde yazılan bir rapor ABD üstelik ABD devleti ile ilişkili bir düşünce kuruluşundan çıkması ülkemizde son 50 yılda yapılan tüm darbelerin içinde ABD’nin olması hasebiyle ülke gündemimize başköşede girdi.

ABD menşeili ülkemize üfürülen darbe tartışması toplumumuzda gene bir yarılmaya sebep oldu. Bir taraf bu senaryoyu Ak Parti İktidarının olası bir mağduriyeti kullanarak düşmekte olan desteğini tersine çevirmek ve iktidarının ömrünü uzatmak olarak kabul ederken, diğer bir kesim ise Ak Parti hükümetine gerçekten bir darbe tehlikesi olduğunu savunmaya çalışıyor.

Darbeler için gerekli olan ortamlar olaylar ve süreçler var tabii şöyle ki;

1960 darbesi;

Ülkede kargaşa hangi ajan danışmanlar tarafından önerildiği belli olmayan ana muhalefet lideri İsmet İnönü’nün TBMM’de 12 oturuma katılmama cezasının verilmesi, 1959’da Tokat ve Kayseri’ye sokulmak istenmemesi. İstanbul Topkapıda saldırıya uğraması, üniversitelerin baskılanması ve gösterilerin yapılması, İstiklal Mahkemeleri yetkisinde tahkikat komisyonları kurulması, komisyonun ülkede tüm siyasi kanalları yasaklaması, yani ülke ortamının gerginleştirilmesi.

Doların 2,80 TL’den bir gecede 9 TL’ye fırlaması, 1959’da Ruzi Nazar’ın CİA istasyon şefi olması ve 27 Mayıs 1960 darbe.

12 Mart 1971 muhtırası;

68 kuşağının özgürlük isteklerini terör yolu ile talep etmesi sol hareketlerin silahlı tedhiş eylemlerine banka soygunlarına başlaması,1969’da İslamcı adı altında kanlı pazar olaylarının yapılması ABD 6 ncı filosunun Kabe yerine konup, filoya doğru secdeye yatıp namaz kılınması, yönetim boşluğuna düşürülen ülkemizde gene kargaşa gene gerginlik sonuç 12 Mart 1971 darbesi .

12 Eylül 1980 darbesi;

Ülkemiz gençliğinin bölünmesi bölünmelerin ise CİA eliyle olması, bölünmüş gençliğin silahlandırılması birbirine kırdırılması, 5 bin gencimizin katledilmesi, kurtarılmış mahalleler, fabrikalarda devletin hiç bir müdahalesinin olamaması, ekonomik çöküntü, temel ihtiyaç maddelerinin bulunamaması, siyasal sistemin tıkanması, 175 tur süren cumhurbaşkanlığı seçimleri, ikide bir düşen hükümetler, birbirine düşürülen komşular, halklar tedhiş terör, her gün ülke sathında 30 kişinin ölmesi, sırtı yere yapıştırılan devlet ve millet ve 12 Eylül 1980 ihtilali. ABD büyükelçisi ABD Dışişleri Bakanlığına sabaha karşı mesaj yazıyor “ Bizim Çocuklar Başardı “

28 Şubat 1997 post modern darbesi;

Başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmaması ve bu davranışın yıllarca manipüle edilmesi, şehit annelerinin bile orduevlerine alınmaması, sürekli bir irtica geliyor söylentisinin yayılması (önceleri komünizm geliyor denirdi) meczup insanların Aczmendi adı altında toplumda öne çıkarılması, ilköğretim öğrenim süresinin sürekli değiştirilmesi, Başbakanın Başbakanlıkta tarikat şeyhlerini ağırlaması ordunun tüm devlet kurumlarından brifing alması, gecelik faiz in yüzde 200 bine çıkması, gerginlik kavga 28 Şubat 1997 MGK bildirisi post modern darbesi

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi;

Sahte Ergenekon, Balyoz, casusluk davaları, Türk ordusunun tasfiye edilme çabaları, Büyük Ortadoğu Projesinin uygulama zemininin daha sadık işbirlikçilerle yapılmak istenmesi, devleti yönetenlerin kişisel hırslarından gözlerinin görememe haline gelmesi devletin CİA işbirlikçisi FETÖ’ye teslim edilmesi darbecilerin milleti hesap edememesi tipik bir ABD CİA darbe girişimi.

Görülüyor ki darbe olması için ülke içi ortamın hazırlanması gerekiyor.

Toplum olarak bizler sağlam durursak içten satılmazsak emperyalizme karşı tek vücut olursak bize kimse zarar veremez.

Fakat devleti yönetenler günlük ve kişisel düşünürse işbirlikçi ve milli görünümlü gayrı milli olursa ülkesine devletine sahip çıkmazsa birileri gelip sahip olurlar.

Putin’in bir sözü ile bitirelim “Paranızla yüksek teknolojili silah yerine yüksek teknolojili telefon alırsanız ülkeniz işgal edildiğinde telefonunuzla ülkenizi işgal eden askerlerin resimlerini çekebilirsiniz ancak"