Muğla'nın Datça ilçesi, Mesudiye Mahallesi, Kocadağ'da öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Askeri radar üssünün bulunduğu yerin hemen altında çıkan yangının sebebi henüz belirlenemedi.

Datça Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangına hemen müdahale etti. Kara ve havadan yapılan müdahaleye rağmen bölgedeki rüzgarın şiddeti ile alevler büyüyerek yerleşim alanı olan Maşa Çukuru'na ulaştı. Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkiinde ise bir ev yadı. Çevredeki evler tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yangın bölgesine çıkan yollar tedbir amaçlı kapatılırken sahil güvenlik ekipleri plajın boşaltılması uyarısında bulundu. Marmaris-Datça karayolu da alınan önlemler kapsamında trafiğe kapatıldı.

14 HELİKOPTER 7 UÇAK MÜDAHALE İÇİN BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yangın söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıkladı. Tiryaki, paylaşımında, “Datça Mesudiye’de 12:21’de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12:35’de yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“O BÖLGEYE SIÇRARSA MARMARİS’İ GEÇER”

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, yangının tek bölgede sürdüğünü ancak rüzgar nedeniyle yayıldığını açıkladı. Uçakların radarı korumaya çalıştığını ve alevlerin köye doğru ilerlediğini belirten Uçar, “Yangının, köye zarar vermesi şu anda mümkün görünmüyor. Ama köyün dışında daha geniş alanımız var. Yangının buraya sıçraması durumunda, Marmaris yangınını geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de destek için bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesine giden itfaiye aracı, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu keskin virajda devrildi.

JANDARMA VE POLİS ALEVLERE MÜDAHALE ETTİ

Kolluk kuvvetleri de Datça’daki orman yangınına müdahalede bulundu. Datça İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun tek başına eline aldığı çalı ile, jandarma ekipleri de su sıkarak yangının daha da büyümesini engellemeye çalıştı. Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için emniyet ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

“YANGININ BOYUTU ÇOK BÜYÜK”

Yangının ilk anları vatandaş kamerasına yansıdı. Yangını yoldan görüntüleyen bir vatandaş, “Burada yangın çok büyük. Yolun sağı ve sol tarafı her taraf yanıyor şu an. Buraya destek büyük bir ihtimal gerekecek. Yer hava radarın altı. Vericilerin üstündeyim” diyerek durumu aktardı.

Editör: Yadigar Hanım