Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FETÖ’nün Avrupa’daki terör örgütü PKK firari imamı Ebubekir Işık’ın canlı yayınına katıldı.

Oda TV'nin haberine göre, Türkiye karşıtı siyaseti ve göçmen anlaşması ile tanınan Avrupa Birliği’ni canlı yayında öven Ahmet Davutoğlu, AB’yi “İleri görüşlü” bir proje olarak tanımladı.

FETÖ’cü Ebubekir Işık’ın yayınında konuşan Ahmet Davutoğlu, Türkiye hükümetinin Avrupa Birliği karşıtı bir algıya sahip olduğunu iddia etti ve AB ile Türkiye’nin “Ortak vizyon geliştirmesi gerektiğini” öne sürdü.

Canlı yayının yapıldığı Vocal Europe, Avrupa Birliği’nin fonladığı bir düşünce kuruluşu.

FETÖ’NÜN PKK İMAMI EBUBEKİR IŞIK

Ebubekir Işık, firari FETÖ’cüler Serdar Yeşilyurt ve Muhammet Yılmaz ile birlikte Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Avrupa şubesi TUSKON EU’yu kurdu.

Bank Asya ile yakın ilişkileri bulunan TUSKON Türkiye, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra kapatıldı.

Ebubekir Işık, FETÖ’nün darbe girişiminden tam 1 ay sonra, 18 Ağustos 2016’da, Belçika’nın başkenti Brüksel’de görüntülendi.

FETÖ'nün PKK imamı Ebubekir Işık ve terör örgütü PKK'nın Avrupa propaganda kadrosu üyesi Martin Alasor

FETÖ’nün Avrupa’daki terör örgütü PKK’dan sorumlu imamı Ebubekir Işık, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu kafeteryasında PKK’nın Avrupa propaganda kadrosundan olan “Roni” kod adlı Martin Alasor ile buluştu.

FETÖ’nün başarısız darbe girişimi sonrası terör örgütü PKK ile ortak stratejisini belirlemek için yapılan toplantı esnasında Ebubekir Işık, fotoğrafının çekildiğini fark etti ve derhal Avrupa Parlamentosu binasını terk etti.

Editör: Yadigar Hanım