Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığına mal olan temel konunun yolsuzlukla mücadele olduğunu ifade etmesi dikkat çekti.

İstanbul’da PERPA Ticaret Merkezi'nde esnafla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan ayrılmasına nedenini açıkladı.

“BAŞBAKANLIĞIMA MAL OLAN TEMEL KONU YOLSUZLUKLA MÜCADELE”

AKP'den ayrılma süreciyle ilgili konuşan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Başbakanlığıma mal olan ve üzerime her türlü çetenin gelmesine sebep olan temel konu, yolsuzluklarla mücadeleydi. Şeffaflık Yasası'nı, İmar Yasası'nı, İhale Yasası'nı, Rekabet Yasası'nı çıkarıp asalak gibi toplumun üzerine çökmüş olan bazı faiz, kur ve ihale baronlarına karşı halkın emanetini korumaktı. 5 yıl içinde gelinen tabloyu görüyorsunuz. 3-5 yandaş müteahhidin toplumun bütün imkanlarını kullandığı, geniş kesimlerin ise büyük yoksulluk içinde çırpındığı bir dönem. Size şunu taahhüt ediyorum. Bütün geçmiş tecrübelerimize istinaden ve Türkiye'nin en sağlam ekonomik kadrosuna da sahibiz. Getirdiğimiz projelerle bir taraftan siyasi şey, ekonomik yolsuzlukların önüne geçecek bir ekonomi. Yeni bir ekonomik düzen, gelir dağılımını düzeltecek, reel sektörü ayağa kaldıracak ve makroekonomik dengeleri rayına oturtacak bir hazırlık içindeyiz.”

Editör: TE Bilişim