Diyarbakır’da öğrenciyken okulumuzda değişik din ve milletten de öğrenciler ve öğretmenler vardı. O yıllarda bütün Türkiye’de sadece 6 tane Kolej olduğundan biz parasız yatılıların dışındakilerin çoğu zengin aile çocuklarıydı. Okulumuzdan birisi 40 yıl aradan sonra, bir toplantıda “arkadaşlar bir itirafta bulunacağım, dedem ölmeden önce bana biz Ermeni’yiz dedi” diyor. Ki bu kişi Marksist-Kürtçülerdendi…

*

Türk yaratıldığı günden beri hükümrandır.

İslamiyet öncesi de tek tanrılıydı.

İslam’la müşerref olduğundan beri İslam’ın sancaktarı, ümmetin sığınağıdır.

Malum Kâbe Suudi Arabistan'da olup Hac farizasının merkezidir. Türkiye’den her yıl yüz bine yakın vatandaşımız (umre hariç) kutsal mekanları ziyaret eder.

Şimdi görüyoruz ki Suudi Arabistan Türk Mallarını boykot kararı almış.

Aynı Suudi Arabistan, Müslüman Azerbaycan'a karşı Hristiyan Ermenistan'a selam çakmış.

Aynı Suudi Arabistan, Türkiye'ye karşı megal-i ideacı Yunanistan'a el vermiş.

Suudi derken ikinci (U)'yu uzatarak, ağzını yaya yaya konuşanlardan, ümmetçilik adına Türk-İslam mefkuresini horlayanlardan neden hiç ses çıkmaz?

Peki Suudiler böyle de Ortadoğu’da ve Körfezdeki diğer Müslüman ülkeleri farklı mı?

Hani bizimkiler Rabia işaretiyle Mısır'ı anardı ya, Mısırlılar neden sessiz?

Hani biz Filistin için dünya ile kötü olmuştuk ya, Filistinli gerillalar nerede?

Hani Halepçe'de Saddam'dan kaçıp Türkiye’ye sığınan Barzani’nin 500.000’e yakın kaçkını nerede? Diyelim ki bir kısmını devşirdiler, götürüp eğittiler, dil öğrettiler, diplomasi bellettiler, ihanet kitabının ortasını okuttular ve geri saldılar. Peki ya diğerleri? Ne çabuk unuttular Diyarbakır sokaklarında karpuz sattıklarını, Türkiye’nin yardımlarıyla eşlerine, analarına fistan aldıklarını?

Hadi bunları geçtik diyelim.

Peki, TBMM’de güya Kürtler adına siyaset yaptığı iddiasındakiler, Ermenistan’ın yanında savaşa giden PKK’lıları neden kınamıyorlar? Acaba dedeleri kulaklarına ne fısıldadı da susuyorlar?

Hadi bunları da geçelim.

Peki, Arap seviciliği hatırına milliyetini unutan, özbeöz Türk çocuklarından bazılarının derdi ne? Onların ataları kulaklarına ezan sesinden ve vatan sevdasından gayri bir şey fısıldamadı ki!

*

Bir de ironi yapalım…

Şimdi bu yazıdan sonra Suudi Arabistan 2013 yılından beri beklediğimiz Hac sıramıza kota koyar mı, bilemem. Eyvallahım olmaz, Kadir-i Mutlak niyetimizi biliyor. Elhamdülillah Müslümanız, çok şükür Türk’üz, hamdolsun ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız dedik ve diyeceğiz. Lakin bizimle birlikte Hac sırasını bekleyen seksenini aşkın Meleksima anama yazık olur, ona yanarım…

*

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun Kuran-i ve Turan-i bir niyetle Türk-İslam aleminin közünü harlayanlara.