Denizleri atıklardan arındırmak, maviliğini korumak için 29 yıldır çalışan Deniztemiz Derneği TURMEPA,  deniz turizminin en özel bölgelerinden Bodrum’da önemli bir hizmeti hayata geçirdi. SANMAR Denizcilik desteğiyle Bodrum'daki atık alım tekne sayısını ikiye çıkaran TURMEPA, atık alım tekneleriyle denizlerde açılan koruma şemsiyesini daha da genişletti.

Filosunun 9’uncu teknesi olan Tekirova I'i Haziran ayında denize indiren TURMEPA, Torba ve Türkbükü arasındaki koylarda yaz sezonu boyunca binlerce turistik yat ve tekneden atık su alımı yaparak cennet koylarımızın mavi kalmasına destek verecek. Tekirova I, Ekim sonuna kadar haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatleri arasında teknelerden atık alımı yapmaya devam edecek. Tekirova I teknesine 0850 460 67 67 numaralı Mavi Hat’tan ulaşmak mümkün.

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, SANMAR ile yapılan iş birliğinin denizlerin temiz kalmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirterek, “SANMAR ’ın desteği ile Bodrum’daki atık alım tekne sayımızı 2’ye çıkartarak filomuza güç kattık. Bodrum gibi ülkemizin cennet maviliklerini barındıran bölgede önemli bir ihtiyacı giderecek teknenin Bodrum’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki el ele vererek denizlerimizin maviliğini geleceğe taşıyacağız” dedi.

SANMAR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün de “Bodrum gibi yoğun tekne trafiği olan ve rüzgar durumuna göre bir ucundan diğer ucuna transit süresinin uzun ve zorlu olabildiği coğrafyada artan talebi karşılayabilmek için ikinci atık alım teknesine sponsor olarak sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini ekliyoruz” diye konuştu.

TUREMPA İLE DENİZLER KORUMA ALTINDA

TURMEPA, atık toplama tekneleriyle ekolojik açıdan önemli olan bölgelerin korunmasına katkı sağlıyor. TURMEPA’nın denizleri kirlilikten koruma çalışmaları, balık popülasyonun yeniden inşasını desteklerken, denizdeki yaşam alanları ve ekosistemi bütüncül bir sistemle koruyor. Çalışma ile yat ve turistik teknelerden toplanan atık suların deniz ortamına karışması engelleniyor ve deniz canlarına sağlıklı bir yaşam alanı için katkı sağlanıyor, deniz habitatının bozulması önleniyor. 

Editör: Yadigar Hanım