Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay ile birlikte depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun Suriye'ye gidecek olan yardımlarla ilgili açıklaması, sınırdan geçişleri yeniden gündeme getirdi.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çavuşoğlu, Suriye'deki depremzedelere gidecek yardımların ulaştırılmasıyla alakalı geçiş noktaları oluşturulup oluşturulmayacağı yönündeki bir soruya "Şu anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi çerçevesinde Cilvegözü Sınır Kapımız açık. Ama Suriye tarafında da bazı yollarda tahribat var. O tahribatlar nedeniyle bizim ve uluslararası yardımlar konusunda bazı zorluklar da çekiliyor. Bu nedenle 2 tane daha kapının açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu insani bir durum olduğu için Suriye rejiminin de kontrol ettiği noktalardan bu kapıların açılması için de çalışıyoruz. Gelen yardımların Suriye'ye ulaşması adına gerekli desteği de veriyoruz" şeklinde cevap verdi.

Türkiye'deki deprem bölgesi için gelen yardımların Suriye'ye de ulaşması konusunda gerekli desteği verdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Sahada, nasıl ilk başta Türkiye'de yollar tahrip olup yıkıldıysa, Suriye tarafında da maalesef teknik sorunlar oldu. Onları aşmak için de çaba sarf ediyoruz. Orada da kurumlarımız aynı şekilde devrede" dedi.

Editör: Yadigar Hanım