Macit, Kilis ve Hatay’da ise gece sıcaklıklarının sıfırın altında olacağını, gündüz sıcaklıklarının artılı değerlere çıkacağını belirterek, Şanlıurfa’da gece sıcaklığının sıfırın altında 1-2 derece, en yüksek sıcaklıkların ise 10 derece olacağını ifade etti.

Deprem bölgesinde hafta sonuna kadar yağış beklentisi olmadığını, gece sıcaklıklarının oldukça düşük seyredeceğini ifade eden Macit, “Beş gün boyunca gece hava sıcaklığı Malatya’da sıfırın altında 10-11 derece civarında seyredecek. Kahramanmaraş’ta eksi 4 derecenin altına düşecek, ilçelerinde eksi 10 derecenin altında bir hava sıcaklığı olmasını öngörüyoruz.” dedi.

Gelecek haftalarda, deprem bölgesinde sıcakların mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydeden Abdullah Macit, “Deprem bölgesinde, herhangi bir yağış beklentisi gelecek haftalarda öngörmüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Adıyaman’da ise en düşük sıcaklıkların sıfırın altında 3-4 derece civarında, gündüz sıcaklıkların ise 6-7 derece olacağını belirten Macit, “Hafta boyunca gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında, gündüz sıcaklarının mevsim normalleri civarında olmasını bekliyoruz. Cuma gününden sonra hava sıcaklıkları deprem bölgesinde 1-2 derece artacak.” dedi.

Editör: Ali Özyiğit