Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında bölgeye oyuncağını gönderen çocuk herkesi gözyaşlarına boğdu. Kampanya için 9 TIR yardım malzemesi toplandığı açıklanırken küçük bir çocuğun oyuncaklı notu duygu seli yaşanmasına neden oldu.

Edirne Valiliği yaşanan deprem felaketi sonrasında bir masa oluşturdu ve toplanan yardımları bölgeye ulaştırdı. Kullanılmamış malzeme ile birlikte ısıtıcı, kışlık kaban ve giyecek ve bunun yanında da gıdanın kabul gördüğü yardımlar kabul gördü. Pazar günü başlatılan yardım kampanyası kapsamında vatandaşlar buna yoğun bir şekilde ilgi gösterdi.

9 TIR'lık yardım malzemesi akşam saatlerinde deprem bölgesi için yola çıktı. Başlatılan kampanyaya destek o kadar büyüktü ki bir çocuğun gönderdiği oyuncak bunların arasında en değerlisi oldu. Küçük çocuğun oyuncağın yanına yazdığı mesaj duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. 

Duygulandıran Hediye

Kampanyada şu ana kadar gıda malzemesi, sıvı yağ, pirinç, battaniye, ısıtıcı, giyecek, temizlik ve yardım malzemeleri toplandı. 3 gün süresince devam eden kampanyalarda 9 TIR'lık malzeme toplanırken bunlardan 4 TIR'lık malzeme akşam saatlerinde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. 

Edirne Valisi Ekrem Canalp konu hakkında yaptığı ilk açıklamasında Türk halkının böyle zor günlerde her zaman içe içe ve birbirlerine destek olduğunu bu acı günlerinde paylaşılarak daha da azalacağından bahsetti. Edirnelilerin her zaman yardımsever bir halk olduğundan söz eden Canalp desteklerinin devam edeceğini de yineledi

Editör: TE Bilişim