İnsan kaynakları danışmanlık firmalarından Gi Group, ‘Deprem İstihdam Seferberliği’ kapsamında depremzedelere istihdam sağlamak isteyen iş verenlere bedelsiz hizmet sunacağını duyurdu. 

58’den fazla ülkede 31 ofis, 650 şube ve 3.900 çalışanı bulunan Gi Group, 10 ili etkileyen depremde ailelerini, evlerini ve işlerini kaybeden depremzedelerin normal hayatlarına geçiş süreçlerine destek olmak için istihdam sağlayabilecek iş verenlere bedelsiz hizmet sunacaklarını bildirdi.  

DEPREM BÖLGESİNDE 1200 KİLOMETREDEN FAZLA YOL KAT ETTİLER 

Proje kapsamında; Gi Group çalışanları Antakya, Gaziantep Nurdağı, Kahramanmaraş, Kırıkhan, Osmaniye, İslâhiye ve İskenderun olmak üzere 5 gün boyunca tüm çadır kentleri gezerek 1200 kilometrenin üzerinde yol yaptı. 

"ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇOK İNSANA DOKUNMAYA ÇALIŞTIK"

Gi Group Ticari Kıdemli Direktörü Caner Tamcan yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesine ilk vardığımızda gördüklerimiz karşında neler yapacağımızı bilemesek de akabinde bölgede hızlıca oryante olarak elimizden geldiğince çok insana dokunmaya çalıştık. Vatandaşların oldukları yerde veya farklı lokasyonda yeniden hayata başlayabilmeleri için bilgilerini aldık, geçmiş deneyimlerini dinledik. Kimiyle dertleştik, kimiyle ağladık, bazen de durumun aksine olanlara güldük geçtik. Kas gücü lazım dediler mutfağa girdik, 32 bin vatandaşa yemek çıkarılmasına vesile olduk. Desteğimizin devamlılığı için muhtarlara işimizi anlattık, bilgilerimizi bıraktık” dedi.   

Depremden etkilenen vatandaşlar, www.depremistihdamseferberligi.com web adresinde yer alan “Adaylar” seçeneği başlığına tıklayarak depremzede genel başvuru ilan sayfası üzerinden özgeçmişlerini paylaşabiliyorlar. İstihdam desteği sağlamak isteyen kurumlar ise aynı sayfada yer alan “İşverenler” bölümünden Gi Group danışmanlarına taleplerini iletebiliyorlar. Daha sonra danışmanlar, depremzede adaylar ve onlara istihdam desteği sağlamak isteyen iş ortakları ile iletişime geçerek onlara uygun rollerdeki işlere yerleşmelerime yardımcı oluyor. 

Kaynak: dha