BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamada, sapkınlık ve yozlaşmanın modernlik olarak sunulmaya çalışıldığını belirtti.

Erbaş'ın cuma hutbesinde ifade ettiği cümlelerin bazı sivil kuruluşları ve birtakım siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılanmasını üzüntü ve ibretle izlediklerini aktaran Destici, "Bir din adamının ramazan ayında o dinin kurallarını, emir ve yasaklarını dile getirmesi, hitap ettiği toplumu günahtan, sapkınlıktan, toplumsal çürümeden uzak durması için uyarması, fertlerin, toplumun ve gelecek nesillerin korunmasına dair tavsiyelerde bulunmasının onun asli görevi olduğunu öncelikle hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bizim askerimiz gerekirse Libya ...

Tepkilerin Diyanet İşleri Başkanı'nın yanı sıra milletin inanç ve değerlerine de hakaret içerdiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca, tüm dinler ve topluluklar eşcinsellik başta olmak üzere cinsel sapkınlıkların ve zinanın karşısında olmuştur. Tüm dinler ve tüm topluluklar, eşcinsellik başta olmak üzere cinsel sapkınlıkları ve zinayı lanetlemiştir. Diyanet İşleri Başkanımızın hutbesinde yer alan ifadelerin ve Başkanımızın yanında olduğumuzu aziz milletimizle paylaşıyoruz."

Editör: TE Bilişim