ABD'de United Havayolları'na ait bir uçak, motor arızası nedeniyle acil iniş yaptı. Uçağın içinden çekilen görüntülerde sağ motorun alev aldığı görülürken, bir yolcu "Ölürsek kimliklerimizin tepit edilebilmesi için cüzdanlarımızı cebimize koyduk" dedi. Uçaktan kopan birçok parça, evlerin bahçelerine düştü. Kazada yaralanan olmadı.

ABD'de United Havayolları'na ait bir uçak, kalkıştan hemen sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle acil iniş yaptı. Uçağın sağ motorunda bir patlama meydana geldiği, yolcuların büyük panik yaşadığı belirtildi. Uçaktan saçılan birçok parça evlerin bahçesine düştü.

Kaza, Colorado eyaletindeki Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Honolulu'ya gitmek üzere havalanan Boeing 777-200 tipi uçakta meydana geldi. Uçağın sağ ön motorunun kalkıştan dakikalar sonra arızalanarak alev aldığı, pilotun anons yapmakta olduğu sırada yolcuların bir patlama sesi duyduğu belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde motordaki yangın görülürken, 231 yolcu ve 10 mürettebatı taşıyan uçak acil iniş yaptı.

Bu sırada içeride büyük bir korku vardı. Bazı yolcular, düşüş ihtimali için hazırlık yapmaya başladıklarını söyledi. AP ajansına konuşan David Delucia, "Uçak çok şiddetli bir şekilde sarsılmaya başladı, irtifa kaybettik ve alçalmaya başladık" dedi. Delucia, "uçak düşerse kimliklerinin tespit edilebilmesi için" eşiyle birlikte cüzdanlarını ceplerine koyduklarını söyledi.

Olay sırasında yolculardan ve mürettebattan yaralanan olmadı.

Uçaktan saçılan birçok parçanın da, havalimanının yaklaşık 50 kilometre yakınındaki evlerin bahçesine ve bazı boş alanlara düştüğü görüldü. Bölge sakinleri arasında şans eseri yaralanan olmazken, CNN'e konuşan Kieran Cain "Büyük bir patlama duyduk, gökyüzünde siyah duman vardı. Parçalar yağmaya başladı; süzülüyor gibilerde ama şimdi bakınca, her yerde devasa metal parçalar var" dedi.  

Federal Havacılık İdaresi (FAA), kapsamlı araştırma başlattıklarını açıklayıp düşen parçalara dokunulmamasını istedi.

Editör: TE Bilişim