Deva Partisi Esenyurt eski ilçe başkanı Halis Kahriman,Haber Global'de katıldığı canlı yayın  programında ilginç açıklamalarda bulundu.

“Ben ve 13 ilçe başkanı arkadaşım daha bugün istifa ettik, 500 İl yönetimimizle beraber. 18 Kasım’da 20.000 kişilik bir toplantı yapıyoruz. 20.000 kişi Deva Partisi'nden istifa edecek, yeni bir siyasi harekete geçiş yapacağız.” dedi.

Çağlar Cilara’nın : “20.000 kişi ile geçiş yapacağınız siyasi parti CHP olabilir mi?” sorusuna : “Şöyle ifade edeyim, şu anda herhangi bir partiye karar vermiş durumda değiliz. Bu CHP’de olabilir AK PARTİ’de olabilir. Bilemiyorum,şu anda bir karar vermiş durumda değiliz. İstişare ediyoruz, istişareden sonra karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Deva Partisi'nden istifa edecek kişiler, AK Parti’ye mi geçecekler sorusunu akıllara getirdi.

Diğer yandan, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deva Partisi'nin İstanbul İlçe Başkanları ile gizli görüşme yaptığı iddiası kulislerden sızdı. 13 ilçe başkanı istifa edince muhalefet cephesi hareketlendi. Deva Partisi'nden Kılıçdaroğlu’na tepkiler geldi.

Editör: Habererk Com