DEVA Partisi Genel Başkan'ı Ali Babacan'ın 'düşük profilli Cumhurbaşkanı adayı istiyoruz ve altılı masa bu Cumhurbaşkanını yönetecektir' açıklaması üzerine İYİ Parti karşı açıklama yaparak 'bu söyleme sıcak bakmadıklarını ve vatandaşın da sıcak bakmayacağını' söylemişti.

Bu yaşananların ardından bu sefer iki partinin kurmayları karşı karşıya geldi. DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamada 'bizim parti politikalarımız altılı masayı bağlamaz' dedi.

Cevap ise İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'den geldi. Özlale; 'Doğru bağlamaz.Büyük Birlik Partisi'nin seçim beyannamesi Cumhur İttifakı'nı ne kadar bağlarsa DEVA Partisi'nin seçim beyannamesi Millet İttifakı'nı o kadar bağlar' dedi.

DEVA Partisi'nin anadilde eğitim konusu hakkında da sert çıkışta bulunan Özlale;  'DEVA Partisi'nin anadilde eğitim gibi konularda, Anayasa'nın 66. maddesinin tekrardan revize edileceği ile ilgili bizim için kabul edilemez bazı açıklamaları oldu.Bunlar bizim hoşumuza giden samimi bulduğumuz davranışlar değil.' 

Editör: Fatih Savuk