Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kim ki Türk gençliğini yopk sayıyor, adını anmıyor ise karanlık ve küstahlığın içindedir.

Gençliğimiz yüz akımızdır. Önü, arkası kesilmeyecek akınımızdır. Milliyetçi ve ülkücü gençlik Türk gençliğinin kalpgahıdır. Kavgası Türk-İslam düşmanlarıyladır. Bu gençlik bizim baş tacımızdır.

Ana hakkı insanlık hakkıdır. Kurultayımıza can veren analarımız ve bacılarımıza müteşekkirim. Biz analarımıza, bacılarımıza bakınca gelecek Türk gençliğinin ayak seslerini duyuyoruz.

Batı dünyasına hakim olan değerler sistemi büyük çapta tatminsizlik ve huzursuzluklara yol açmıştır.

Milliyetçilik ilk hamlede milli birlik ve bütünlüğün kazanılması davasıdır. Hayattan kopuk, insandan mahrum, gerçekten uzakta bir milliyetçilik havada uçuşan kırıntılar gibidir.

MHP'ye atılan iftiraların, yaygınlaşan küresel tahammülsüzlüklerin tesadüf olmadığı görülmektedir. Milletsiz devlet, devletsiz millet projelerinin önündeki en büyük engel milli devletlerdir.

Küresel aktörler açısından yükselen milliyetçiliğin kırılması, farklılıkların kaşınması, federal devletler oluşturulması melun bir hedef olarak her zaman güncelliğini korumuştur.

CHP, İP, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi taşeron siyasetin lekeli temsilcileridir. Zira her şey gün gibi ortadadır. Egemen güçler, kendi yayılmacı emelleri için milliyetçi perspektif ile hareket ederken, ellerini uzattıkları ülkeler için milliyetçiliği kötülemeye karalamaya çalışmaktadır. Küresel sömürünün önündeki en büyük engel milli devlettir.

İnsan merkezli, hak ve adalete müzahir, küresel kaynakları hakkaniyet ile insanlığın hizmetine sunulması inanıyorum ki, Türk milletinin doğrulması ile başlayacaktır.

Gelişmelerin seyrine baktığımızda, devlet ve milletimizin bekası için dünden daha önemli kutsal bir görevle karşı karşıyadır. Partimiz Cumhur İttifakı çatısı altında bu görevi yerine getirecektir. İnancımız ve kararlılığımız bu yöndedir.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: TE Bilişim