Konuya girmeden evvel devlet nedir? Sorusuna kısa bir açıklama yapmak gerekiyor.

Devlet: Talih, kut, büyük rütbe, makam, mevkii, zenginlik, varlık gibi anlamları içerdiği gibi bizi ilgilendiren tanımıyla da: hükümet ve ülkesi manalarını kapsar.

Son zamanlarda Sn. Bahçeli’nin kendi fikri midir, yoksa Sn. Erdoğan’ın kulağına fısıldamasıyla mıdır bilmiyoruz, bir özel şartlı “Genel Af” söz konusu oldu.

Bahçeli’ye göre kader mahkûmları denilmekte, karısına kızına tecavüz edeni öldüren, evini soyan, malını çalanı öldüren gibi.

Kimilerine göre de, bu affın altında Çakıcı gibi “Babaların” affı söz konusudur.

Olgunlaşmaya yüz tutan yönüyle de; devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir amma, bireysel suçlar asla. Bireysel suçlardan amaç, şahıslara karşı işlenen suçlar; hırsızlık, tecavüz, öldürme vs gibi.

Türkiye daha önce bu tür “Genel Af” maceraları yaşamıştır. Çıkarılan kısmi aflar, Anayasa Mahkemesi’ne taşınmış ve Yüksek mahkeme de, “Kişiye özel, şahıslara özel af olmaz, eşitlik ilkesine aykırıdır” gibi gerekçelerle bozarak bütün mahkûmların affedilmesi yolunu açmıştır.

Devlete karşı suç nedir denildiği zaman? Devlet nedir, kimdir sorusunu sormak gerekmiyor mu?

Devlet kimidir?

Devlet, kamuoyudur, toplumdur: sen ve ben! Yani bizler.

Devlete karşı işlenen suçlar neler olabilir.

İhalelere fesat karıştırmak, soru çalmak, görevi kötüye kullanmak, devlet malını çarçur etmek, hortumlamak, görevli olduğu kurumları zarara uğratmak, haksız kazanç sağlamak, devlet parasın şahsı için kullanmak, lüks ve israf etmek, soruları çalmak, her türlü terör olayları gibi.

Bu suçlar, nasıl oluyor da “Devlete karşı işlenen suç” oluyor?

Bu doğrudan doğruya, kamuya ve topluma karşı işlenen suç değilse nedir?

Benden, senden yani bizden toplanan vergilerle alınan mal, eşya, olanak ve paraların bir şekilde iç edilmesi olmuyor mu?

Bunu nasıl olur da “Devlete karşı işlenen” suç olarak görebilirsiniz?

Bu, düpedüz, şartsız ve şurtsuz, e’siz, hı’sız topluma karşı işlenen suçtur.

Yani direkt olarak kul hakkıdır.

Siz hangi yetki ve sıfatla benim hakkımı benim adıma “AF” edebileceksiniz?

Ben şahsen T.C’nin şerefli bir bireyi olarak benim hakkımı yiyenleri, asla ve asla affetmiyorum, affedecek olanları da affetmiyorum. Haram olsun.

Devlete karşı işlene suç yoktur; topluma karşı işlenen suç vardır.

  1. düzgün yapın, adaleti sağlayın, yargıyı siyasallaştırmayın, hukuku serbest bırakın yeter. Bu millete en iyi affınız bu olur.

Esen kalınız.