Özel okullarda, 2023-2024 yılına ait  okul giderleri uçmuş durumda...Hem okul fiyatları,hem kırtasiye giderleri,hem servisler geçen seneye göre % 200-%300 daha fazla tutuyor.

Geçen sene 8 bin tl olan kitaplar, bu sene 20 bin tl'nin üzerinde. Servis ücretleri, 2 km civarında olan uzaklık fiyatları yıllık 35 bin TL. Veliler şikayetçi… Eğitim için okula gönderdiğimiz çocuklarımıza satılan kitaplardan o kadar çok para kazanmaları çok anormal diyen veliler, okul mu ticarethane mi anlamıyoruz diyorlar ..

Özel okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol edilmesi halinde ; okul, kitap, defter,yemek , okul servisi ücretlerinde bir değişim ve makul fiyatlar olacağı bekleniyor.

Devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarını, bazı özel okulların kapağını bile açmadan, kilosunu 2 liradan geri dönüşüm tesislerine sattığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin liraya sattığı ortaya çıktı.

Cumhuriyetin haberine göre: Skandal uygulamaya ilişkin Özel Eğitim-Öğretim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay ise şunları kaydetti:

"Daha önceki ders kitapları çok kötüydü. Sınav sistemine uygun değildi. Keşke hiç basılmasa diyorduk. Ancak son 5 yıldır kitaplar çok kaliteli hazırlanıyor. O yüzden gelen kitapları okullar artık kullanıyor. Hiç açmadan satışı yapılması doğru değildir. Hiçbir okul idaresi kitapları çöpe atmaz. Bunu yapan okul sayısı ya hiç yoktur ya da çok azdır. Öğrencinin çözüp bitirdiği kitapları evine geri götürmüyor. Bunlar kalırsa geri dönüşüme gider, sıfır olanlar değil." ifadelerini kullandı.

.

Editör: Habererk Com