En iyi yerel yönetici ödülü, Türk Dil Kurumu tarafından verilen Onur Ödülü, Çevre Ödülü, Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAV) tarafından 2004 yılında verilen “Yılın Belediye Başkanı” ödülü…

Bir de bunların yanına doğup büyüdüğü Ankara Beypazarı İlçesi halkının teveccühleri ve büyük sevgileri, belki bugünkü başarısının en önemli sebeplerinden olsa gerek. Kendisini Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına kadar getiren uzun ve meşakkatli yolda, tabii ki Ankara Beypazarı İlçesi’ne yaptığı hizmetleri bugünkü başarısında muhtemelen en büyük paya sahipti. Yaptığı hizmetler doğup büyüdüğü ilçesinin halkı tarafından takdirle karşılanmıştı. Yöre halkının ve seçmenlerinin kendisine duyduğu güven ve gösterdiği sevgi seli kazandığı tüm ödüllerden pekâlâ daha değerlidir. Herhalde bir başkan daha ne isteyebilir ki.

Zengin kültürel ve tarihi geçmişe sahip olan Beypazarı’nın son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirip UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesinde en büyük pay sahibi ilçe halkının tarihine olan saygısı ve tarihini koruma sağduyusuna ek olarak, destek verdiği dönemin Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli katlı ve gayretleridir.

Ankara’mıza böyle bir başkan yaraşırdı. Ankara’ya öz Ankaralı bir başkan…31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde tüm gözler İstanbul ve Ankara belediyelerinde idi. Millet İttifakının Ankara adayı Mansur Yavaş, bugüne kadar Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde 1999-2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaparak Beypazarı’na büyük değer kazandırdığı bilinmekteydi.

Mart 2019 yerel seçimleri için Cumhur ittifakının adayı olarak gösterilen Mehmet Özhaseki ise daha önce Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı olarak görev yapmış olmasına rağmen Ankara halkının nezdinde bu şehrin Büyükşehir Başkanlığına kondurulamadı. Birçokları tarafından Ankara’ya bir Ankaralı ve bu şehrin dinamiğini, kültürünü, yaşantısını, tarihini ve en önemlisi de ihtiyaçları bilen bir adayın daha uygun olacağı düşünülmekteydi. 25 yıllık İ. Melih Gökçek saltanatı! sonrası Mansur Yavaş her partiden seçmenin desteğini alarak büyük bir farkla başkanlığa seçildi.

O kadar çirkin politikalar yürütüldü, iftiralar atıldı ki yerel seçimler döneminde, Yavaş’a oy verenler ne yazık ki illet oldu, zillet oldu, o cu oldu bu cu oldu. Cumhur ittifakı sert dilini o kadar ileri çıkardı ki “Yavaş’a oy vermeyin, eğer verirseniz sayaçlarınızı okumaya DHKP-C liler, su saatlerinizi okumaya PKK’lılar gelecek” gibi asılsız ve hiçbir dayanağı olmayan karalamalara bile başvurdular. Cumhur ittifakı kendi seçmeninin yaklaşık olarak %65’inin Mansur Yavaş’a oy verdiğini unutmamalı!

Zannımca özlenen başkan figürü hâlihazırda görevini layıkıyla yerine getirmektedir. Bunu da zaten biz başta Ankara halkı olmak üzere 83 milyon şeffaf bir şekilde görmekteyiz. Şeffaflık demişken canlı olarak yayınlanan aylık meclis oturumlarını canlı olarak izleyebilmemiz gerçekten çok ama çok faydalı. Hangi partiden kimin hangi konuda ne söylediğini an be an rahatlıkla görebilirken, bazen de belediye meclisinde birilerinin söylediği sözleri ve Yavaş’a yönelik saldırgan tutumları ibretle izliyoruz. Her türlü manipülasyona ve iftiralara, engellemelere karşı sakinliğini, terbiyesini ve efendiliğini koruyan başkana bir seçmen olarak gıpta ediyorum.

Yavaş’ın olduğu gibi CHP’li diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarının COVID-19 süreci boyunca yaptığı sosyal yardımlar bile engellenmeye çalışıldı, belediyelerin halkına yardım göndermeleri birilerini rahatsız edecek seviyeye geldi. Öyle ki, halkın yaptığı nakdi bağışlara bile el konuldu. E hani sosyal devlettik, e hani aynı gemideydik. E hani biz bize yeterdik. Nerede kaldı bu sözler, söylemler. Veya şunu sormak lazım. Neye ve kime göre aynı gemideyiz. Diğer bir taraftan kimin gemisindeyiz!

Mansur Yavaş önderliğinde… COVID-19 sırasında 6 milyon tek yürek oldu, askıda fatura kampanyaları başladı ihtiyaç sahiplerinin faturaları ödendi. İşsizlere nakdi ve ayni destek sağlandı, çözüm süreci zamanında Belediye binasının girişindeki kapıdan sökülen T.C. ibaresi yeniden takıldı.

Mansur Yavaş önderliğinde… Belediye meclis toplantıları ve ihaleleri Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanmaya başlandı. Daha önce hiç olmayan bir şekilde dini bayramların yanı sıra milli bayramlarda da ücretsiz ulaşım hizmeti başladı.

Mansur Yavaş önderliğinde… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hiç olmadığı kadar coşkulu ve görkemli kutlandı.

Mansur Yavaş önderliğinde… Yerel tarıma ve ata tohumuna dönülerek, çiftçilere destekler verildi. Çiftçilerin ellerinde kalan birçok ürün Belediye tarafından satın alındı; çiftçinin yüzü güldü. İtibarı kaybettirilen, çürümeye bırakılan Mustafa Kemal’in mirası olan Atatürk Orman Çiftliği arazisine kaybettirilen itibarı yeniden kazandırıldı; üretime ve ekime başlandı. Burada Ankara Mimarlar Odası Başkanı Sn. Tezcan Karakuş Candan’a da bu konudaki destekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Mansur Yavaş önderliğinde… COVID-19 Pandemisi sebebiyle zor günler geçiren Ankara çiftçisine %75’i hibe olmak üzere toplamda 5.6 milyon sebze fidesi dağıttı.

Halkına olan özverili desteği ve genel olarak yaptığı sosyal yardımlar sayesinde Yavaş’ın başarısı her geçen gün artmaktadır. Maalesef hiçbir başarı cezasın kalmıyor değil mi? Mansur Yavaş’a yönelik meclis oturumlarındaki hakaretler, iftiralar, engellemeler kendi başarısı oranında artmaya devam etmektedir.

Ne diyelim başkanım hak elbet yerini bulacaktır.

Unutmadan İ. Melih Gökçek beyefendi tarafından Ankapark için çöpe atılan 750 milyon doların akıbetini kendisine oy veren seçmen sorguluyor mu? Sanmam.

Bu arada başkanım size teessüflerimi iletiyorum, hala sayaç okumaya DHKP-C’liler gelmedi!!

TÜM YAZILARI

Editör: TE Bilişim