İSTANBUL, (DHA)- Kartvizit paylaşımı süreçlerini uçtan uca dijitalleştirmek için Letshare adlı bir uygulama geliştirildi. Letshare fikir sahibi ve iş modelini oluşturan Nilsen Balata, dijital kartvizitlerin kâğıt versiyonlarının yerini alacağını söyleyerek konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Her yıl 6 milyonu aşkın ağacın kesilmesine sebep olan kâğıt kartvizitlerin yerini alabilecek uygulamanın iş modelini oluşturan Balata, “Salgın döneminde ofis bilgilerimizi güncellemek için tüm kâğıt kartvizitlerimizi yeniden bastırmak zorunda kaldık. Bu dönemde kâğıt kartvizitlerin işlevini yitirdiğini biliyorduk, fakat alternatif bir seçeneğimiz yoktu. Dijital kartvizit çözümü Letshare’in fikri, akıllı telefonların ve yenilikçi teknolojilerin hayatımıza büyük ölçüde dahil olduğu bu dönemde ortaya çıktı ve Letshare Teknoloji Ekip Lideri Yasin Hüseyin Kara ve ekibi ile uygulamayı hayata geçirdik” dedi.  

ŞABLONLARLA TASARLANAN DİJİTAL KARTVİZİTLER TEMASSIZ BİR BİÇİMDE PAYLAŞILABİLİYOR 

Uygulama ile ilgili şirketten yapılan yazılı açıklamada “İletişim bilgilerini paylaşmanın teknolojiden güç alan, kolay ve modern bir versiyonunu sunan Letshare, iOS ve Android cihazların uygulama marketlerinden indirilip kullanılabiliyor. Kişiler, dijital kartvizitlerini hazır şablonlar aracılığıyla dakikalar içinde, 10 farklı dil seçeneğiyle oluşturarak kurumsal renklerine uygun biçimde düzenleyebiliyor. Dijital kartvizitlerine LinkedIn profillerinden fatura bilgilerine, şirket tanıtımlarına, emlak ilanlarına ve sosyal medya hesaplarına kadar pek çok alanı ekleyebilen kullanıcılar, uygulamanın yapay zekâ tabanlı tarama özelliği sayesinde fiziksel kartvizitleri de iletişim listelerine kaydedebiliyor. Letshare profilleri e-posta imzalarına taşınabiliyor, sanal arka plan özelliği sayesinde online toplantılarda QR kod olarak konumlandırılabiliyor” bilgilerine yer verildi.  

Uygulamanın piyasadaki NFC (yakın alan iletişimi) kart özelliği taşıyan dijital kartvizitlerle kıyaslandığında kişisel bir müşteri ilişkileri yönetimi çözümü gibi konumlandırıldığını söyleyen Nilsen Balata, “Letshare'de oluşturulan kartvizitler karekod, WhatsApp, SMS, e-posta, sosyal medya, AirDrop gibi pek çok yolla paylaşılabiliyor. Letshare, taranan veya paylaşılan kartvizitlerin yönetilebildiği kapsamlı bir dijital rehber özelliği de sunuyor” dedi.  

KONUMUNUZA YAKIN PROFESYONEL BIR İŞ AĞI GENİŞLETME ÇÖZÜMÜ  

Etkinliklerde ve fuarlarda katılımcıların iş ağını genişletmede çok büyük yarar sağlaması amacıyla diğer dijital kartvizit çözümlerinden farklılaştırabildiklerini belirten Nilsen Balata, “Letshare Keşfet sayfasında 5 kilometre yakınınızdaki konumu açık Letshare kullanıcılarının isim, unvan ve şirket bilgileri ile fotoğrafını görebiliyorsunuz. Bu sayede bir etkinlikte ulaşmak istediğiniz şirketin temsilcisinin orada olup olmadığını kontrol edebiliyor ve kartvizit alışverişini hızlıca yapmak için bağlantı talebi gönderebiliyorsunuz. Dijital kartvizitinizin paylaşılma ve görüntülenme istatistiklerini de uygulamada takip edebiliyorsunuz. Küresel dijital kartvizit pazarının her yıl yüzde 11,2 bileşik büyümeyle 2027’de 242,3 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Biz de bu pazarda önemli bir oyuncu olarak konumlanmak için kartvizit paylaşımının ötesine geçen, iş bağlantısı edinmeye dair ihtiyaç duyulan tüm özellikleri bir arada sunan bir çözüme imza attık” diye konuştu. 

“İŞLETMELERİN MARKA DEĞERİNE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞI, INOVASYONU VE TEKNOLOJİYİ EKLİYORUZ" 

Letshare uygulamasını küçük, orta ve büyük ölçekli kuruluşlar için özelleştirdiklerini belirten Nilsen Balata, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:  

“Şirketlerin ihtiyaçlarına özel paketler oluşturuyor, kurumsal kimliğe uygun dijital kartvizit tasarımları üretiyoruz. İnsan kaynakları departmanları Letshare ile çalışanlarına dijital kartvizit oluşturup kendilerine özel panel üzerinden yönetebiliyor. Ayrıca Salesforce entegrasyonu sayesinde kurumsal müşteri ilişkileri yönetimini satış ekiplerinin kişisel ağlarıyla da birleştiriyoruz. Firmalar çalışanlarının telefonlarına uygulama üzerinden bildirim gönderebiliyor, kartvizit paylaşılma istatistiklerini görebiliyor. İşletmelerin marka değerine doğa dostu ve sürdürülebilir bir etkinin yanı sıra inovasyon ve teknolojiyi de ekleyen Letshare, dijital kartviziti benimseyerek sektöründe öncü olmak isteyen, aynı zamanda satış gibi süreçlerde verimliliği artırmayı hedefleyen işletmeler için ideal bir çözüm. Basılı kâğıt miktarını azaltarak karbon ayak izlerini küçülten işletmeler, fuar, seminer, satış görüşmesi, toplantı gibi etkinliklerde, inovasyonu karşı tarafa tanışma sürecinde hissettirerek prestijli bir izlenim bırakabiliyor.” 

Kaynak: dha