Bak güzel kardeşim!

AB/D, Rusya, Çin hatta aynı dinden İran, Suudi Arabistan irili ufaklı Balkan ülkeleri farz edelim ki bize düşman. Biz de onlara aşık ve sevdalı değiliz. Devletler arasında sürekli bir dostluk/düşmanlık olmaz, sadece milli menfaatler olur. Şimdilerde dış güçler lafı var ya ahmak aldatan cinsinden yağmur. Onu en çok kullanan Kenan Evren ve cuntacılardı. Keşke azıcık tarih bilsen biraz okusan az da düşünsen. Bu kadar kolay kanmaz, aklınla bu kadar alay olmazdı. Sakın bozulma hemen hani sana her şeyi, şerri ‘’üst akılla’’ açıklıyorlar ya aslında altta akıl yok diyorlar. Sen de inanıyorsun, çünkü akletmiyor tefekkür etmiyor yani düşünmüyorsun.

Gel istersen sayalım bir bir olup biteni.

Hani şu dört bakan vardı milyonlarca dolar rüşvet alan. Ayakkabı kutularına dolar dolduran, makara Bakara diye tvit atıp viskisini yudumlayan, kuyruklu piyano çalıp milyarlık saat takan. Sence bu işleri dış güçler mi yaptırdı onlara? Senin oğlunun üniversite bitirip asgari ücretle iş arayıp bulamadığı yaştaki Acem uşağına milyar dolarlık vurgun yaptıran dış güçler mi? İş patlayınca da HSYK nu dağıtan, yolsuzlukçuları hapisten kurtaran dış güçler mi? Adaleti yıkan kim peki?

İleri demokrasiye geçeceğiz diye mümkün olsa da mezardakilere de evet oyu verdirmek isteyen 2010 da yargıyı teslim eden kim ki? ‘’Emniyet ve yargıyı Cemaate verdik’’ diyen oy verdiğin AKParti genel başkan yardımcısıyken dış güç ne? Alnı secdeli ağzı dualı dediğin Fetö’nün soruları çalıp kendi yandaşlarına vermesine itiraz etmedin. Sonra şeytanlaştılar bu kez de mülakat sistemiyle kendi yandaşlarının işe alınmalarına ses etmedin. Kul hakkının alenen yenmesine gık demedin. Peki yandaş olmayan vatandaşın hakkını yemenin ne alakası var dış güçlerle?

Üniversite yapıyorum diye yeri göğü inlettiler ama hiç yurt yapmadılar. Fakir fukara çocukları o yurtlarda kaldı diye şimdi bebeleriyle birlikte hapisteler. Ama anaokulundan üniversiteye kadar Fetö okullarında okuyan mahdumlar damatlar bakan veya başkan. Bunları da dış güçler mi yapıyor sence?

En uzun sınırlı komşumuz bir ara birlikte Bakanlar Kurulu toplantısı yapacak kadar yakınlaştığımız Suriye'de ne oldu da aniden dönüş yaptık? Yıllarca başıbozuk sürüsü lejyoner teröristlerle bir olup ABD/İsrail lehine Esad’la savaşıp yüz binlerce insan öldükten sonra önce uçağını düşürdüğümüz Rusya ile anlaştık. Sence bunu da mı dış güçler yaptı?

Tarımı hayvancılığı bitiren politikaların, Sırp kasabından et ithal eden utanmazlığın, dünyada petrolün varili tabandayken bile yatlara ÖTV siz ama çitçiye üç kat fiyatla mazot satmanın, alakası ne dış güçlerle? Kendinden önceki 57 hükumetin 79 yılda kullandığı toplam kaynağın 3 katını 15 yılda kullanan, yapılanı satan, 79 yılda kullanılan dış borç kadar ilave borç alan iktidar, 15 yıl boyunca katma değerli üretim yerine inşaat ve arsa işlerinde rantçılık yaparak kaynak tüketip, şimdilerde nefesi kesilince dış güçler diye ağlama niye?

BOP eşbaşkanlığıyla uzun süre övünüp, bugün NATO bizi tehdit ediyor, ABD YPG ye silah veriyor, herkes bize karşı, hep dış düşman tellallığı niye? Bunlar yeni mi dış güç oldular? Eskiden iç güç yani müttefik miydiler? Diyelim ki yeni oldular tamam da, o vakit, dış güçlerin saldırısı altında olduğumuz, “milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde”, herkese “hain” veya “terörist” demenin gereği ne? Komşunu, akrabanı, hatta kardeşini bile seninle aynı düşünmüyor diye hain ilân edip ayrışmanın alakası ne dış güçlerle? Bunu yapan kim? Toplumsal barışı bozan, halkı kutuplaştıran, milli direncimizi kıran sence dış güçler mi?

Yarınlarımızı dinamitler biçimde milli eğitimi 3 ayda bir değiştiren kim ki? Din iman muhabbeti yapıp tvlerde her türlü ahlaksızlığı halkı uyuşturan narkoz etkili diye önlemeyen, kepaze pespaye tetikçilere aydın diye ekranlarda kin kusturan da dış güçler mi sence? Sayısıyla övündüğü üniversiteleri çıraklık eğitimi sanmanın, akademik üretimi sıfırlamanın, mühendislik, ziraat, ilahiyat, felsefe, siyaset bilimi, sosyoloji, tıp vs. gibi alanlarda uluslararası itibarı olan adam yetiştirmeyi geçtim yayın bile yapamamanın ne alakası var dış güçlerle?

Gelir dağılımını bozup bir kişiye dokuz, dokuz kişiye bir pulu üleştiren, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu işleri Yunan Hükumeti yapmadığına göre ne alakası var dış güçlerle?

Üç beş zağarın dünyalığı için ormanları yaktırıp otel yaptırmanın, antik şehirleri yıkıp TOKİ yaptırmanın, milletin ..mına koyacağız diyecek kadar alçak birine Karadeniz'de “maden arıyoruz” diye delik deşik etmenin, HES'ler yapıp doğal dengeyi bozmanın, ormanı doğayı yeşili dereyi çayı suyu katletmenin kusuru kimde?

''Millete hakim değil hadim olmaya geldik'' diyerek gelip de kendi adamının tarifiyle Harun gibi gelip Karun olanları putlaştırmanın, mabudlaştırmanın dinen hükmü ne? Ve bunlara sorgusuz sualsiz cahilce itaat etmenin hasılı kör biatçiliğin de dış güçlerin işi mi?

Ötekilerin yetmezliğiyle sistemin intikamı olarak geldiği iktidarının 15.yılında yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele nerede? Sence bu ülkede el’an yolsuzluk diz boyu, yasaklar korkutucu ve yoksulluk acıtıcı boyuta gelmedi mi? Sebebi dış güçler mi?

Değil kardeşim..

Kör biatçiliği bırakıp hakkaniyetle bu işleri düşünür sorgularsan sebebi de sonucu da görürsün. Hem sen yalnızca oy verdin. İşledikleri suçlara, yaptıkları haksızlığa hukuksuzluğa ortak da sorumlu da değilsin Neden ahlaken dinen hukuken ayıp günah ve suç olan bu durumu savunursun?

Bunlar dış güçlerin işi ise iktidar neye yarar? Bostan korkuluğu değilse engel olur değil mi? Dış güçler vardı ve hep de olacak. Ama bunlar dış güçler değil iç gerçekler. Hem her şeyi üst akıla bağlayanlar aslında sana alt akıl yok diyorlar, aklınla alay ediyorlar. E sen de hak ediyorsun be kardeşim.