Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunanMermer Jandarma Karakolu’na dün akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi.

 

Saldırıda 3 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı. Dün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. 


Patlama sonrası ateş


Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. 


Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır’dan çak sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi. 

 

Ambulans ulaşamadı


Yaralıları almak için giden ambulanslar bölgedeki çatışmanın ortasında kaldı ve yaklaşık 20 dakika boyunca yaralı askerleri almak için karakolun önüne ulaşamadı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 3 askerin şehit olduğu, 24 askerin ise yaralandığı öğrenildi. Bazı askerlerin durumunun ağır olduğu bildirildi. 


Patlama nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapatıldı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. 

YAYIN YASAĞI GELDİ

 

Mermer Jandarma Karakolu'na yapılan saldıryla ilgili olarak Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı alındı

 

GÖÇÜK MEYDANA GELDİ


Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’da jandarma karakoluna yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

 

Açıklamada, "24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’’ denildi.

Editör: TE Bilişim