Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki hafta geçti. Depremin ardından oluşan artçı depremler de ilginç görüntülere neden oluyor. Diyarbakır'da depremlerden sonra oluşan obruk dere yatağındaki bütün suyu çekerek kurumasına yol açtı. Görüntülere ise görenleri hayrete düşürüyor.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre son bir haftada merkez üssü Lice'nin Birlik ve Şenlik mahallelerinde 8 deprem kaydedildi. 3 ile 4 arasında değişen şiddetlerde oluşan depremler nedeniyle Duru, Birlik ve Şenlik mahallelerinde bazı yapılarda ciddi hasarlar oluşurken, Duru'ya bağlı Işıkten mezrasından geçen bir derede obruk oluştu. 11 gündür tüm suyu yer altına çeken obruk, dere yatağındaki suyu kuruttu. 

Oluşan obruğun dere suyunu kurutarak çekmesi vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar suyun obruktan nereye gittiğini bilmediklerini söyledi. 

Öte yandan, Birlik ve Şenlik bölgesinde bazı yapılarda hasarlar oluşurken, sarsıntılar nedeniyle Birlik Mahallesinde bulunan köprü ve istinat duvarı yıkıldı, köprü ve yolun birleştiği yer ile yolda yarılma ve çökmeler meydana geldi. Birçok mahallenin tek bağlantı yolu olan bu köprü yaya ve araçlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Editör: Yadigar Hanım