Diyarbakır'ın fethinin 1385'inci yılı etkinlikleri, Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Bu kapsamda, Fetih Camisi'nden başlayıp, sahabe kabrinin bulunduğu Hazreti Süleyman Camii'ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Sait Yaz, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı. Yürüyüş esnasında tekbirler ve salavatlar getirildi, gençler ellerinde bayrak ve meşalelerle korteji takip etti. Hazreti Süleyman Camii'ne ulaşıldığında şehit sahabeler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Vali Ali İhsan Su, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın İslam ordusu tarafından fethedildiği günden bugüne kadar geçen 1385 yıl boyunca ezanın hiç dinmediğini ve şehirde büyük zaferler kazanıldığını belirtti. Su, İslam ordusunun Diyarbakır'ı fethettiği süreçte yaşananları anlatarak, "İslam ordusu, İyaz Bin Ganem komutasında karargahını kurdu ve Diyarbakır'ı muhasara etti. Sonuç olarak büyük bir zafer elde ettiler. Diyarbakır, o tarihten itibaren ezanların dinmediği bir şehir olmuştur," dedi.

Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor

Vali Su, konuşmasında şunları söyledi: "Ülkemizin her karış toprağında şehitlerimizin kanları var. İnşallah o günden bugüne ve kıyamete kadar camilerimizde, minarelerimizde ezanlarımız dinmeyecek, gönderlerimizde bayraklarımız inmeyecek. O günden bu güne nice şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama her zaman vatan topraklarına sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz."dedi.

Editör: Habererk Com