Otoyollarda hafif ticari araçlar için de kantar zorunluluğu getirildi. Artık Doblo, Fiorino, Courier ve Caddy tipi araçlar şehir değiştirirken otoyollarda bulunan kantarlarda tartılmak zorunda

Otomotiv sektörünü yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, kamuoyunda en çok FIAT’ın Doblo modeliyle tanınan hafif ticari araçla kantar zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Emre Özpeynirci, “Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1800 TL ceza” ifadelerini kullandı.

Ceza ile ilgili karar metnini de paylaşan Emre Özpeynirci, “Van, kombi hiç fark etmiyor her hafif ticari araç, kaç kere geçiyorsa o kadar kantarda tartılacak. Bu durumda kim hafif ticari araç kiralar veya alır. Otomotiv sanayine de darbe olur” değerlendirmesini de yaptı.

Kararın düşünülmeden alındığını savunan Emre Özpeynirci, “Düşünülmeden alınmış bir karar gibi duruyor. Geri adım atılacaktır” diye yazdı.

İşte o paylaşım:

Editör: TE Bilişim