Doğada, görenleri şaşkına çeviren bir hayvan keşfi yapıldı. İsrail'in dağlık bölgelerinde çekilen fotoğraflarda, alışılmadık bir görünüme sahip bir canlı tespit edildi. Bu nadir canlı, dört normal bacağa sahipken, iki bacağı da sırtından çıkıyordu; toplamda altı bacağı vardı. Bu olağandışı durum, genetik sorunlarla doğan hayvanların hayatta kalma şanslarının düşük olması nedeniyle büyük ilgi uyandırdı.

İsrail'de bir dağda çekilen fotoğraflarla belgelenen bu tuhaf görünümlü canlı, erkek bir ceylan ve yaban hayatı uzmanlarına göre, bu ekstra uzuvlarla oldukça iyi bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Bir İsrailli yedek askerin Mart ayı sonlarında fark ettiği bu tuhaf görünümlü yaratığın fotoğrafı, İsrail Doğayı Koruma Derneği'ne ve SPNI adlı çevresel bir kuruluşa gönderildi. Kuruluşa göre, ceylanın sırtında dikkat çekici bir özellik bulunuyor.

SPNI'nin koruma uzmanı Amir Balaban, CBS News'e verdiği demeçte, altı ayaklı ceylanın zorlu doğa koşullarında hayatta kalmayı başardığını ve Nahal HaBasor rezervinde etkileyici bir yaşam sürdüğünü belirtti.

Doğa koruma alanı, İsrail'in güneyindeki Negev çölünde yer alıyor ve SPNI, bu bölgeyi İsrail ceylanlarının özellikle son savaş sırasında sığındıkları en önemli kalelerden biri olarak tanımlıyor.

Balaban, ceylanın beklenmedik bir şekilde sağlıklı ve güçlü olduğunu, geçtiğimiz sonbaharda üç dişi ceylan ve bir geyik yavrusu ile görüldüğünü ve sırtındaki ekstra bacakların ona herhangi bir engel teşkil etmediğini ifade ediyor. SPNI, ceylanın ekstra bacaklarını polimelia adı verilen nadir bir genetik bozuklukla ilişkilendiriyor.

Balaban'a göre, ceylanın genetik anormalliği büyük olasılıkla kalıtsal ve bu durum, Orta Doğu'da bir dağ ceylanında ilk kez belgeleniyor.

Dağ ceylanları, İsrail'de koruma altında olan yabani türler arasında yer alıyor ve nesli tükenmekte olan bu türden yaklaşık 5.000'inin vahşi doğada yaşadığı tahmin ediliyor. Dağ ceylanları, bölge genelinde yaygın olup, Filistin, Türkiye, Suriye'nin bazı bölgeleri, Ürdün ve Lübnan'da da görülebiliyorlar.

Cumhurbaşkanı  Reisi'nin İçinde Olduğu Helikopterden Son Görüntüler Cumhurbaşkanı Reisi'nin İçinde Olduğu Helikopterden Son Görüntüler

Kaynak: tv100.com- Hilal Nur Çiftçi