Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu için yetkililer şu an evinde araştırma yürütüyor. Cüceloğlu'nun ölüm nedeni araştırılıyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar'daki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu'nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu. İlk incelemelere göre Cüceloğlu'nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

“83 YIL ÖNCE BUGÜN DOĞMUŞUM”

Instagram hesabında iki milyonu aşkın takipçisi bulunan Doğan Cüceloğlu'nun 9 Şubat'ta doğum gününe özel yaptığı paylaşım dikkat çekti. Cüceloğlu, Ulus gazetesinden bir kupürünü şu notla paylaştı:

"Bugün 9 Şubat 2021. 83 yıl önce sabaha karşı 9 Şubat 1938 günü doğmuşum. Bir dost araştırmış O gün Ankara'da basılan ULUS gazetesini bulmuş ve bir de not yazarak bana verdi. Notta şunlar yazıyordu: 'Siz dünyada ilk nefeslerinizi alırken, birisi bir yerde bu gazeteleri okuyordu. Belki kahvesini yudumlarken, belki otobüsle işe giderken, belki de elinde kalemi aylık giderlerini karalerken... Kim bilir?.. O günün aslında en büyük olayı aslında sizin doğmuş olmanızdı ama dünya bundan habersizdi. İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız!'"

BU AKŞAM CANLI YAYINA KATILACAKTI

Sosyal medya hesabını aktif kullanan Cüceloğlu'nun Instagram hesabının hiklayeler bölümünden yaptığı son paylaşım herkesi duygulandırdı. 83 yaşındaki yazarın takipçilerine, bu akşam saat 21.00'de Instagram'dan canlı yayın yapacağını duyurduğu ortaya çıktı. 

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin Silifke'de 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara ve Kırklareli'nde liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu.

ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını tamamladı. Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene çalıştı.

Kırktan fazla bilimsel makalesi yayımlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanı olan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev aldı.

1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi. 1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlayan Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar kaleme adı. Yıldız Cüceloğlu ile evli olan uzman psikolog Doğan Cüceloğlu'nun Timur adında da bir oğlu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim