Geyik Dağları, Antalya'nın kuzey doğusunda Dedegöl Dağları’nın en kuzey noktasından başlayarak Taşeli Platosu'na kadar uzanan Batı Torosların Orta Toroslarla bağlandığı noktada bulunan sıradağlar.

Bu sıradağların kuzeye bakan tepe yamaçlarında yaz aylarında dahi kar bulmak mümkün.

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan 2 bin 300 rakımlı Göktepe Yaylaları’nda yaşayan Yılkı Atları ise doğaseverlerden ilgi odağı.

Geyik Dağları'ndaki yaylada otlayan ve kar sularının oluşturduğu göletlerden su içen atlar, bir arada geziyor.

Yılkı Atları, bölgeyi ziyaret eden fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Konya Seydişehir’den bölgeye giden bir grup doğasever ve fotoğraf tutkunu, zorlu coğrafi şartlara rağmen Yılkı Atlarını fotoğraflamayı başardı.

Grup adına açıklama yapan Fahri Kubilay, "Geyik Dağı bölgesinde bulunan Göktepe Yaylalarındaki Yılkı Atlarının varlığını birçok vatandaşımız bilmiyor. Yaylalarda koyunlarını otlatan çobanlar gittiğinde, atlar yukarı dağlara doğru çıkıyor. Kışın kar yağdığında ise atlar köylere iniyor. Atlarımız dağlarda özgürce geziyor. Biz Seydişehir’den bu atları görebilmek için 100 kilometre yol kat ederek buraya geldik. Karla kaplı Geyik Dağlarının eteklerinde özgürce dolaşan atlar, birkaç gün önce doğan bir tayın annesinin himayesinde sürüye ayak uydurmaya çalışması, en ufak bir tedirginlik sezdiğinde sürünün tek bir at gibi hareket etmesi gerçekten inanılmazdı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim