Yazısında Ülkü ocakları Eski Genel Başkanı Ulvi Batu ve 19’ncu Dönem MHP Milletvekili Rıza Müftüoğlu’na soruyu yönettiğini söyledi.

Tevfik Diker bu iki önemli isme “Perinçek'in MHP nın başına geçmek şereftir" açıklamasına yapacağınız bir değerlendirme var mı?” diye sordu.

ULVİ BATU "İKİSİ DE AYNI KAMPIN ADAMI"

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Ulvi Batu cevap olarak “Saygıdeğer Milletvekilim, ikisi de aynı kampın adamı. Bahçeli’den hiç bir farkı yok. Aynı ekip tarafından kullanılıp yetiştirildi. Burada yeni döneme atıf yapılıyor. Maalesef milliyetçilik milliyet sorunu olanlar tarafından yönetilecek gibi görünüyor.

Yıllardır anlatmaya çalıştığımız “vasat akıllı devletin” gene birikimlerimizi “vasat kadrolarla” yürütürüz inancı.

Çok büyük acıların yaşanacağı zamanın arifesindeyiz. Maalesef bize bu acıları yaşatanlar bize çektirecekleri acılara ortak olmayacaklar.” dedi.

Ülkü ocakları Eski Genel Başkanı Ulvi Batu 

PERİNÇEK KENDİSİNE ‘TOPAL BAŞBUĞ’ DEDİRTMİŞ

Öte yandan 19’ncu Dönem MHP Milletvekili Rıza Müftüoğlu ise aynı soruya şu ifadelerle cevap verdi “Perinçek'in 1980 öncesi çıkarttığı Aydınlık dergisinde hedef gösterilen her ülkücü saldırıya uğramıştır. Ya şehit olmuş ya da ağır yaralanmıştır. 1980 sonrası komünistleri bölmek ülkücüleri hedef göstermek görevini bırakmış milli çizgide dans etmeye başlamıştır. MHP’de yer almış bir kısım siyasileri yanına almış ve bir ara kendine "Topal Başbuğ" dedirtmiş ama bu tutmamıştır. Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan bazı generalleri yanına almış sonra da çoğunu kaybetmiştir. Şimdi de başka bir yol izlemeye başlamış demek ki... Bu kişi için bu kadar söz söylemek bile fazla, MHP’nin semtine bile yaklaşamaz... “

19’ncu Dönem MHP Milletvekili Rıza Müftüoğlu

NE OLMUŞTU?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek, hukukçu Gamze Pamuk Ateşli'nin "Olur da Bahçeli siyaseti bırakırsa MHP’nin başına da geçersiniz. Çok uygun bir pozisyonunuz var" sözlerine, "MHP’nin başına geçmek şereftir" yanıtını vermişti.

MHP’DEN CEVAP

MHP kaynakları Perinçek’in söz konusu açıklamalarına karşın, “MHP’nin Doğu Perinçek’e bakışı bellidir. MHP’nin Perinçek ile aynı yerde anılması hoş bir şey değil, şiddetle karşıyız biz bu duruma. Herhangi bir ilişkimiz, beraber hareket etmemiz, çay içmemiz bile mümkün değildir. 12 Eylül’den evvel ülkücü yöneticilerin hepsini Aydınlık Gazetesi’nde hedef göstermiştir. Gazetelere tam boy ilan verip adını, okulunu, adresini yayınlamıştır. MHP’ye üye olması bile mümkün değildir, bu şekilde kabul edilemez.” denildi.

Editör: TE Bilişim