Antalyaspor ile birlikte muhteşem bir sezonu geride bırakarak A Milli Takım ile tanışan Doğukan Sinik, ortaya koyduğu performansla tarihe geçmeyi başardı. İtalya ile oynanan hazırlık maçıyla ilk kez milli olan, Faroe Adaları’na karşı sonradan oyuna girerek ilk resmi karşılaşmasına çıkan Doğukan Sinik, Litvanya karşısında da ilk kez 11’de yer alırken, takımın yıldızı olmayı başardı. 2’nci ve 14’üncü dakikalarda Litvanya ağlarını havalandıran 23 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım’da gol atan ilk Antalyasporlu futbolcu olarak tarihe geçti.

EN ERKEN GOLÜN SAHİBİ

Doğukan Sinik, Litvanya karşısında 1 dakika 52’nci saniyede attığı golle A Milli Takım’ın da tarihine geçti. Başarılı futbolcu, Ay-Yıldızlıların UEFA Uluslar Ligi’ndeki en erken golünü kaydederek bu alanda adını zirveye yazdırdı.

KARİYERİNDE İLKİ YAŞADI

Litvanya maçına kadar kariyerinde 9 gol kaydeden Doğukan Sinik, milli formayla bir ilki daha yaşadı. Genç futbolcu, Litvanya karşısında attığı gollerle kariyerinde ilk kez bir maçta iki kez gol atma başarısı gösterdi. Antalyaspor’da 5, Kemerspor’da 2, Ümit Milli Takım’da ve U19 Milli Takım’da 1’er kez gol atma başarısı gösteren Sinik, bugüne kadar bir maçta en fazla bir gol atabilmişti.

NAZIM SANGARE’DEN SONRA DOĞUKAN

Başarılı futbolcu, Litvanya karşısında ilk 11’de sahaya çıkarak Nazım Sangare’den sonra Antalyaspor’dan A Milli Takım’a giderek resmi maçta as kadroda yer alan futbolcu oldu. Nazım Sangare, A Milli Takım’ın 2020 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarında Androrra karşısında ilk 11’de sahaya çıkarak bu alanda Antalyaspor’da ilki yaşayan futbolcu olmuştu. (Lider)

Editör: TE Bilişim