Doğuş Özdemiroğlu Anadolu Efes’e transfer oluyor. Darüşşafaka ile tanıştıktan sonra hayatı değişen Özdemiroğlu yaşadıklarını anlattı.

“Orta düzeyde bir okulda öğrenim görüyordum. Yapabileceklerim kısıtlıydı. Darüşşafaka'ya geldiğimde ise yapabileceklerimin sınırı yoktu. Darüşşafaka'ya gelmeden önce futbol oynuyordum. Buraya geldiğimde spor hocamızla karşılaşmıştım. Boyum uzun olduğu için beni Darüşşafaka Basketbol Takımı altyapısına çağırdı. Futbol oynadığım için ilk önce istememiştim. Ama idmanlara gidince fikrim değişti. Böylelikle 4. sınıfta altyapıda oynamaya başladım. Ardından Genç Erkek Milli Takımı'na seçildim. Ayrıca Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın kadrosuna girdim. Genç Milli Takımı olarak Avrupa Şampiyonu olduk. Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı olarak ikinci ligde oynuyorduk, yine şampiyon olduk ve birinci lige çıktık."

Okulu ve basketbolu bir arada yürüten Doğuş Özdemiroğlu “disiplinli olmak” gerektiğini vurguladı.

2023 yılına kadar Darüşşafaka forması giyen genç oyun kurucusu Doğuş Özdemiroğlu için yuvadan uçma vakti geldi. Yıldız oyuncu Basketbol Süper Ligin ‘nde finale yükselen Anadolu Efes ‘e transfer oldu.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı