İstanbul’da Operatör Doktor İbrahim Karahan, kaldığı otelde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karahan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Avcılarda Üniversite Mahallesi'ndeki bir otelde meydana geldi. Özel bir hastanede çalışan 56 yaşındaki Genel Cerrah İbrahim Karahan ile Ali Asker Kıtay arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Karahan'a ateş eden Kıtay yanındaki kadınla birlikte otomobile binerek kaçtı. Doktor Karahan ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının Asker Kıtay ve otelden birlikte kaçtığı kadın ile ilgili başlattığı çalışma sonrasında Kıtay ve yabancı uyruklu Dılnoza Bayramova yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada saldırıda kullanılan silah ele geçirildi. 

Olaya şahit olan Zilan Şengel, bağırma sesleri üzerine dışarı çıktıklarını, polis ve ambulans ekiplerinin geldiğini, daha sonra ise bir kişinin hayatını kaybettiğini duyduklarını anlattı.

Şüphelilerden Dılnoza Bayramova emniyetteki ifadesinde, "otelde birlikte olmak için Karahan ile bin 500 liraya anlaştıklarını ancak Karahan'ın bin 400 lira ödediği için aralarında tartışma yaşandığını ve Karahan'ın parayı aldıktan sonra kendisi darbedip kovduğunu ve bu durumu erkek arkadaşı Ali Asker Kıtay'a mesaj atarak anlattığını" kaydetti.

Diğer şüpheli Kıtay'ın ise, "görevlilere 'yukarıda kadını dövüyorlar, gelin birlikte bakalım' diyerek görevlilerle odaya çıktığını ve kapıyı açan Karahan'ın bacağına ateş etmek istediğini, yanlışlıkla karnından vurduğunu söylediği" şeklinde ifade verdiği bildirildi.  

Genel cerrah Karahan'ın öldürülmesiyle sonuçlanan kavganın nedeninin 'fuhuş pazarlığı' nedeniyle çıktığı iddia edildi.

Editör: Yadigar Hanım