Özel Haber/ İlayda Şimşek

Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu Divanı’ndan Dr. Cemile Özdemir, “Hastalar kendileriyle hekimin yeterince ilgilenememesinin sebebini hekim zannediyorlar. ‘Sağlıkta Dönüşüm’ün vardığı bu tükenmiş sistemin sebebi doktorlar değildir. Genç meslektaşımızın hukuki sürecinin takipçisi olacağız, bu karanlığa ve bizleri göndermek isteyen iktidara rağmen hiçbir yere gitmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Her gün bir yenisini duyduğumuz sağlık çalışanlarına şiddet haberleri gündemden düşmezken doktorlarımızdan açıklama geldi, ‘’Bizi göndermeye çalışan iktidara rağmen buradayız, hiçbir yere gitmeyeceğiz!’’ dediler. Sizler bu ülkenin aydınlık yüzüsünüz. Onca yıl masalarda dirsek çürüttünüz, mezun oldunuz hastanın kaprisiyle uğraştınız, pandemi oldu yoğunluktan uyumadınız, canınız pahasına çalıştınız. Elbette gitmeyeceksiniz! Bu vatan hepimizin. Kişilerin veya kurumların değil. 

Hastanelerde birilerinin hayatını kurtarmaya çalışırken birileri tarafından şiddete uğrayan, öldürülen doktorlarımız korunsun. Öyle bir nokta bekliyor ki bizi, yetkin doktor bulamayacağız. Hayat kurtaran eller, kırılıyor. 

Editör: İlayda Şimşek