İş bulma vaadiyle insanların umutlarıyla oynayan dolandırıcılar, bu kez de İş-Kur'u kullandı. Vatandaşları iş vaadiyle tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar, yeni oyunlarında, "İş-Kur'un özel versiyonuyuz" diyerek kandırıyor.

Dolandırıcılar, yeni yöntemle, İş-Kur'dan gönderilmiş gibi gösterilen mesajda, "Merhaba, size 1 saat çalışmaya davet ediyorum, günlük maaş 1000 TL - 3800 TL, bana ulaşın" deniliyor.

İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz geçtiğimiz günlerde dolandırıcılara karşı uyarıda bulunmuştu.

Eviz, açıklamasında “Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen işçi alımda Batman’a farklı mesleklerde 95 kişilik kadro tahsis edilmiştir. İşçi kadrosu, noter kurası ile belirlenecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın kadro vaadiyle maddi menfaat sağlamak isteyen dolandırıcılara itibar etmemesini, Sağlık Bakanlığı tarafından tüm alımların kura ile yapılacağından asil veya yedek olmaları durumunda da kimsenin etkisinin olamayacağını belirtmek isterim. Bu şekilde maddi menfaat talebinde bulunan kişilerin Cumhuriyet Başsavcılığına veya İl Müdürlüğümüze bildirilmesi durumunda haklarında yasal işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım