Ekonomist Evren Devrim Zelyut’un kanalına konuk olan Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir dolar kurunu da yakından ilgilendiren Merkez Bankası’nın 26 Mayıs’taki faiz kararı hakkında dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Özdemir, "Bunu ilk defa söylüyorum" diyerek yaptığı bir konuşmada Merkez Bankası’nın alacağı bir yanlış faiz kararının dolar kurunu 30 TL’ye çıkaracağı iddiasında bulundu.

"YANLIŞ KARAR DOLARI 30 TL YAPAR"

Dolar kuruyla ilgili çok fazla rakam vermediğini açıklayan Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın Perşembe günü gerçekleştirecek Para Politikası Kurulu toplantısında yapılacak yanlış bir faiz indiriminin dolar kurunu 30 TL’ye kadar çıkarabileceğini belirtti.

Söz konusu toplantıda Merkez Bankası’nın faizi yüzde 14’te sabit tutacağını öngördüğünü açıklayan Özdemir “Para politikası toplantısı eskiden çok fazla anlam ifade ediyordu. Bakan Albayrak ve Nebati’yle beraber bu toplantılar çok değersizleştirildi. Şuanda kimsenin umurunda değil. Yine Reuters’in haberine göre Merkez Bankası faizi kararını pas geçecek. Bu toplantıdan açıkçası çok önemli bir şey beklemiyorum. Kimse asla faiz indirimi beklemesin. Ben normalde dolar için rakam vermem ama Merkez Bankası faiz indirimi yaptığı anda emin olun ki dolar kuru direk 30 TL olur. Bunu yapamazlar çünkü bunu onlar da biliyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim