Ekonomist Selçuk Geçer YouTube kanalından paylaştığı videodan, altın ve dolar için, ne kadar ve ne zaman yükseleceği hakkında tarih verdi.

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıkamada:  Ne söylüyorsak ne ile öngörülerimizi sizinle paylaşıyorsak çıkıyor arkadaşlar. Mümkün olduğunca verilere dayanarak konuştuğumuz için Dünyada ve Türkiye'de gelişmelere bağlı olarak konuştuğumuz için, sizleri yanıltmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dolar size daha önce de söylediğim gibi 27 liranın üzerine hemen kendisini attı. Ne zaman arttı? Merkez Bankası kredileri 500 baz puan arttırdıktan sonra attı.Birilerinin söylediği gibi dolar 20 olacak, 19 olacak, 15 olacak olmadı. Enflasyon bu kadar yüksek iken,  enflasyon yükselmeye devam edecek iken Tuik'in enflasyonundan bahsediyorum. Bizim enflasyonumuz daha da zirvede noktalarda. Tüik'in enflasyonu daha da ileri gider iken, aradaki farkın oluşturduğu baskı doları yukarı doğru itmeye devam edecek.

Dolar daha da yukarı doğru gidecek.Önce 29 sonra 30'ların üzerine çıkacak.Euro 30- 35 lira aralığında bir yerlerde olacak.Sadece dolarla değil altın ile de ilgili görüşlerini söylemiştim. Kısa bir süre için altının  Onsu  düşeceğini söylemiştim. Altının onsu uzun vadede 2024'ün 2.ci çeyreğinden itibaren ise altına yükseliş eğiliminin hızlanacağını ve 2300 dolar seviyesini göreceğini söylemiştim. 

Gram altın Nereye gidecek?

 Gram altın kısa vadede 1630- 1640 bu seviyelerde kalır. Uzun vadede gram altının 2500 seviyelerine koşacağını düşünüyorum. 

Borsa Türkiye'de ne olur?

Türkiye'de Eğer Amerika tarafından ve Avrupa tarafından hisselerde bir satış baskısı görürsek, Türkiye'de de bir geri çekilme olur kısa vadede. 7.000'li seviyeleri de görebiliriz borsa tarafında, ona hazırlıklı olun şimdiden söylüyorum. 3-4 ay borsada dikkatli olmakta fayda var. Uzun vadede küçük yatırımcıysanız, 6 aylık, bir yıllık hedefler koyarak işlem yapıyorsanız, borsa hala alınabilir seviyelerde Onun da altını çizelim. 

Evet 10 bin'i görecek 15 binlere gidecek emin adımlarla onu da göreceğiz. 

Dolarla Euro'nun kafa kafa geleceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer,şu anda ekonominin başında bulunan Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz'ın ve Gaye Erkan'ın akılları başında olduğunu düşünüyoruz. Daha akıllıca politika ile para ürettiklerini düşünüyoruz. Eğer ki niyetleri yanlış değilse doları serbest bırakmalarını bekliyoruz ve Biz 30 liranın üzerine çıktığı dolar kurunu göreceğiz.

Türkiye'de doların gerçek seviyesinin yeri nedir?

Türkiye'de doların gerçek seviyesinin yeri nedir? Sorusunun cevabı enflasyon doların üzerinde birikmeye devam ediyor. Biriktirincede gerçek değerine itmeye devam ediyor .42 liraydı, artık 45 Liraları konuşmaya başladık. Birikmiş bir enflasyon etkisi hala köşede durmaya devam ediyor.

Birikmiş enflasyonunu dolar fiyatına yansıtmak zorundasınız, yansıtmazsanız ne olur?

Cari açığımız patlamaya devam eder

Dış ticaret açığımız patlamaya devam eder

Turizm gelirleriniz düşmeye devam eder

İhracat gelirleriniz düşmeye devam eder

Üretim gelirlerinizi düşmeye devam eder

Şirketlerinize batırırsınız

 Bütçeniz büyük açıklar vermeye devam eder

Arjantin gibi olursunuz Venezuela gibi olursunuz, riskler arttıkça hiçbir yatırımcı Türkiye'ye gelmez dedi

Editör: Habererk Com