Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, yetişkin filmleri yıldızı bir kadınla girdiği ilişki sonrası sus payı ödediği suçlamasıyla ilgili 4 Nisan’da mahkemeye çıkacağı bildirildi. Trump, mahkemeye çıkarılmak üzere New York’a geldi. Mahkeme salonuna geldikten sonra Gizli Servis tarafından bölge savcısının ofisine getirildi.

TUTUKLANDI
Mahkemenin ardından Trump, prosedür gereği tutuklandı.

PROTESTO ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD’de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart’ta Manhattan Bölge Savcısının, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında sus payı ödemesi yaptığı gerekçesiyle başlattığı soruşturmayla ilgili tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın mahkemede ifade vermesi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, protestolarda yaşanabilecek olası taşkınlıklara karşı şehirde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

YILMAZ POLAT: BÜYÜK OLASILIKLA KEFALETLE SERBEST BIRAKILACAK

Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programına konuk olan TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Manhattan’da Donald Trump karşıtlarının ve destekçilerinin gösteriler yaptığını, gergin bir bekleyişin olduğunu söyledi. Yılmaz Polat, Donald Trump’ın sembolik olarak tutuklanacağını ve kefaletle serbest bırakılacağını tahmin ettiğini aktardı.

Polat şunları söyledi:

“Mahkeme önünde büyük güvenlik önlemleri var. Şu anda protestolar da devam ediyor. Protestolar izinli ama şiddete başvurulursa hemen müdahale edilecek. Hem karşıtları Trump’ın hem de Trump destekçileri gösteriler yapıyorlar. Bu gösterilere gayet tabii Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerden milletvekilleri de katılıyor. Yani çok gergin bir bekleyiş var. Büyük bir olasılıkla tutuklanacak tabii ama bu tutuklama sembolik olacak. Yani kelepçe vurulmayacak. Mahkemeye girecek ve büyük olasılıkla kefaletle serbest bırakılacak.”

Editör: Ali Özyiğit