Gültekin Uysal, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un korumasının TV100 canlı yayınından Latif Şimşek'i darp etmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Gültekin Uysal, gazetecilerin “Cemal Enginyurt hakkında ihraç süreci başlatılacak mı?” sorusuna, “Hayır, böyle bir sürecimiz yok” yanıtını verdi. Uysal, “Yapılan hareketin arkasında mısınız?” sorusunu ise, “Soru bir defa soru değil. Anlamaya çalışıyoruz, değerlendirme yaparız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TV100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma yaşanmış, Enginyurt, Şimşek'in üzerine yürümüştü. Gerginlik üzerine canlı yayına ara verilirken bu sırada Enginyurt’un yanında gelen Emrah Topal, Latif Şimşek’i darp etmişti.

Şimşek'in reklam arasında darp edildiği görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı. Aradan sonra Şimşek, yayına katılamadı ve darp raporu aldı. Olayın ardından Enginyurt'un özel koruması Emrah Topal, Enginyurt’un koruması olmadığını belirtmiş, verdiği ifadenin ardından tutuklanmıştı.

Cemal Enginyurt kimdir, hangi partili? Gazeteci Latif Şimşek'e saldıran  Cemal Enginyurt hakkında bilgiler

Editör: Yadigar Hanım